Kinderen Wagenberg krijgen skatevoorziening


Kinderen Wagenberg krijgen skatevoorziening

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat de kinderen in Wagenberg een skatevoorziening krijgen.

Eind september/begin oktober krijgt Wagenberg een `halfpipe'. Een halfpipe is een eenvoudige skatebaan die half zo breed is. Deze halfpipe wil de gemeente gaan plaatsen links voor sporthal Driedorp aan de Kerkstraat in Wagenberg. De skatevoorziening is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Verzoek leerlingen basisschool de Elsenhof

In het voorjaar van 2013 ontving de gemeente een petitie voor een skatevoorziening in Wagenberg. Deze petitie kwam van leerlingen van basisschool de Elsenhof. Zij vonden dat er voor oudere kinderen en tieners in Wagenberg ook een speelgelegenheid moest komen. De Dorpsraad Wagenberg liet weten
dat ze het idee toejuichen en zijn op zoek gegaan naar sponsors. Woningstichting Volksbelang en een bedrijf uit Wagenberg hebben samen een bedrag van 750 euro ter beschikking gesteld. De gemeente heeft met alle partijen overlegd om tot uitvoering van een skatevoorziening te komen.

Sociale controle en toezicht

Er is voor de plaats links voor sporthal Driedorp gekozen omdat hier veel sociale controle en toezicht is. Vooral door voorbijgangers die naar de voetbal gaan of de sporthal bezoeken. Door de keuze voor deze locatie vindt er een concentratie plaats van speel- en sportmogelijkheden in het
centrum van Wagenberg. Ook is de voorziening dichtbij basisschool de Elsenhof.

Feestelijke officiele opening

De gemeente nodigt in het najaar de kinderen, bewoners en de dorpsraad uit voor een feestelijke officiele opening. Dan vieren we een klein feestje ter ere van de plaatsing van de halfpipe, met iedereen die eraan heeft meegewerkt.

Te downloaden:

* Petitie kinderen B.S. de Elsenhof.pdfpdf(14,23 MB)

Document download informatie:

* Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader