Subsidie sportvoorzieningen (1/3 regeling) nu aanvragen


08 juli 2015Sportverenigingen kunnen vanaf nu tot 15 september 2015 subsidie aanvragen voor investeringskosten. Het gaat onder andere om de kosten voor het uitbreiden of opknappen van de accommodatie, aankoop of nieuwbouw van een accommodatie of de aanschaf van duurzame sportinventaris.
basket

De aanvragen voor investeringskosten moeten aan een aantal voorwaarden voldoen:

* De gemeente subsidieert maximaal eenderde van de totale investering. De vereniging moet dus tweederde deel van de kosten zelf kunnen financieren.
* De vereniging is aangesloten bij een door de NOC*NSF erkende sportbond en heeft geen winstoogmerk.
* De activiteiten die de vereniging organiseert vinden plaats binnen Amersfoort en zijn bedoeld voor inwoners van de stad.
* Werkzaamheden en/of voorzieningen zijn nog niet aangevangen, gerealiseerd of aangeschaft.

Er is een budget van 325.000 euro beschikbaar. De onafhankelijke Adviescommissie Sportvoorzieningen adviseert over alle aanvragen. Uiteindelijk besluit het college van burgemeester en wethouders aan welke sportverenigingen subsidie wordt gegeven.

Aanvragen

Sportverenigingen die gebruik willen maken van de regeling moeten voor 15 september 2015 een aanvraag indienen bij de gemeente. De reden dat de aanvraag in de zomerperiode opgesteld en ingediend moet worden heeft te maken met het preventieve toezicht door de provincie Utrecht. Het toezicht is
op 1 juli opgeheven en daarom kunnen vanaf nu aanvragen worden ingediend.

U vindt het aanvraagformulier en de spelregels op www.amersfoort.nl/sport onder `subsidie sportvoorzieningen'. Wilt u meer informatie? Neem dan via e-mail contact op met Dursun Batman, d.batman@amersfoort.nl, of telefonisch via 14 033.

Facebook Twitter LinkedIn NuJij Email