Bericht van de provincie: Werkzaamheden aan de N227


donderdag, 9 juli 2015

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Categorie: Nieuws
Door: Team Communicatie

De werkzaamheden aan de provinciale weg N227 vinden plaats gedurende twee weekenden en twee nachten in de periode van 6 t/m 19 juli.

Werkzaamheden

De werkzaamheden betreffen het groot onderhoud aan de N227 tussen Langbroek en Cothen. Het oude asfalt wordt verwijderd en vervangen door nieuw asfalt. Als de klus is geklaard, ligt de weg er voor de komende jaren weer strak en veilig bij.

Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, moet de weg worden afgesloten. Hieronder geven we de periodes aan waarin de weg wordt afgesloten. Ook vindt u informatie over de omleidingsroutes en de bereikbaarheid tijdens de wegafsluiting. In overleg met de gemeente Wijk bij Duurstede hebben we in
de planning rekening gehouden met de zondagsrust.

Wegafsluitingen

Vanaf donderdagavond 9 juli 20.00 uur tot zondagochtend 12 juli 6.00 uur

* De N227 tussen de Langbroekerdijk (restaurant Torbijn) en de rotonde bij Cothen is afgesloten voor doorgaand verkeer. In deze periode wordt de N227 voorzien van nieuwe fundering en nieuw asfalt.

Vanaf zaterdagochtend 11 juli 8.00 uur tot en met zondagochtend 12 juli 6.00 uur

* De N227 tussen de Gooijerdijk en de rotonde bij Cothen is afgesloten voor doorgaand verkeer. In deze periode wordt het deel van de N227 in Langbroek voorzien van een nieuwe deklaag. Vanaf zondagochtend 6.00 uur is de weg weer vrij.

Vanaf woensdagavond 15 juli 20.00 uur tot donderdagochtend 16 juli 6.00 uur

* De N227 tussen de Langbroekerdijk (nabij de brandweer) en de rotonde Cothen is afgesloten voor doorgaand verkeer. In deze nacht wordt het asfalt gefreesd. Deze werkzaamheden kunnen geluidsoverlast met zich meebrengen.

Vanaf donderdagavond 16 juli 20.00 uur tot zondagochtend 19 juli 6.00 uur

* De N227 tussen de Langbroekerdijk (nabij de brandweer) en de rotonde Cothen is afgesloten voor doorgaand verkeer. In deze periode wordt de N227 voorzien van nieuwe fundering en nieuw asfalt. Vanaf zondagochtend 6.00 uur is de weg weer vrij.

Omleidingsroutes en bereikbaarheid

Tijdens de wegafsluiting kunnen aanwonenden en hulpdiensten gebruik maken van de parallelweg.

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de aangegeven omleidingsroutes via Doorn en Cothen. Connexxion gaat met kleine bussen via de parallelweg rijden. Fietsverkeer kan gewoon doorgang vinden. Verkeersregelaars zijn aanwezig om het (fiets)verkeer ter plaatse te begeleiden en te helpen bij het
oversteken van de Langbroekerdijk en andere wegaansluitingen binnen de werkvakken.

Laatste werkzaamheden in de vakantie

In de vakantieperiode vinden de overige wegwerkzaamheden plaats aan de parallelwegen en fietspaden langs de N227 tussen Doorn en Cothen. Zodra wij duidelijkheid hebben over de exacte planning van deze werkzaamheden, informeren we u daarover.

Slag om de arm

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld als het lange tijd achter elkaar regent. Asfalteren is dan niet verstandig omdat de kwaliteit van het resultaat onvoldoende zal zijn.

Als de planning onverhoopt gaat schuiven, krijgt u daarvan bericht.

Nadere informatie

Met vragen over de uitvoering, kunt u contact opnemen met de heer Klomp van de provincie Utrecht, telefoonnummer 06-53 69 86 13 of email gijs.klomp@provincie-utrecht.nl. Samen met de aannemer spannen wij ons in om de overlast voor het verkeer en de omgeving zo beperkt mogelijk te laten zijn en
zo kort mogelijk te laten duren.

Bij voorbaat bedankt voor uw begrip!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------