Lesmap `Zeker op je Zadel' geeft tips om veilig te vallen


Lesmap `Zeker op je Zadel' geeft tips om veilig te vallen
Geplaatst op 9 juli 2015

Met een aantal hectische dagen in de Tour de France achter de rug, wordt er regelmatig gesproken over de vele valpartijen die plaatsgevonden hebben. Bijna elke renner is inmiddels al in contact gekomen met het asfalt, en helaas soms met ernstige gevolgen.



[IMG]



Zoals ook te zien is in dit filmpje van EditieNL, kunnen de gevolgen van een valpartij beperkt worden door een goede valtechniek. Een juiste manier van de val breken en het opvangen van het eigen lichaam kan het verschil maken tussen slechts oppervlakkige verwondingen of ernstige gevolgen.



De KNWU heeft in samenwerking met VeiligheidNL een nieuwe lesmap voor trainers ontwikkeld die ook ingaat op dit onderwerp. In de lesmap `Zeker op je Zadel` staan verschillende leuke en leerzame fiets- en valvaardigheidsoefeningen die gebruikt kunnen worden in trainingen.



Na de zomer wordt gestart met een pilottraining waarbij geinteresseerde trainers zelf de stof aangeleerd krijgen en een introductie krijgen hoe de map gebruikt kan worden tijdens trainingen. Heb je belangstelling om deze pilottraining bij te wonen? Stuur dan een mail naar veiligheid@knwu.nl om
meer informatie te ontvangen.