Insluiping voorkom je in een handomdraai


Even de hond uitlaten, een boodschap doen of je kinderen van school halen. De achterdeur kan wel open blijven, want wat kan er nu helemaal gebeuren in die paar minuten? Een insluiping waarbij bijvoorbeeld een telefoon, tablet of laptop uit je huis wordt weggegrist, is in 30 seconden gebeurd.

Insluipers zijn dol op alle dure draagbare digitale apparaten die in huis aanwezig zijn. Daarnaast zijn portemonnees, handtassen en sleutels ook nog steeds populair. Bij een insluiping komt iemand je woning binnen zonder schade aan deuren of ramen te maken. Bijvoorbeeld via een open raam.
Zoals het najaar en de winter de topperiode is voor inbraken, zijn de lente en zomer favoriete jaargetijden voor insluipers. We zetten alles lekker open, zitten meer in de tuin en dat vergroot het risico op insluiping. Ook ramen op de eerste verdieping zijn niet veilig. Via een ladder die
niet opgeborgen is of een vuilcontainer weten insluipers binnen luttele seconden zo'n raam te bereiken.

Op slot draaien
Bewoners kunnen zelf veel doen om insluiping te voorkomen. Zorg dat de waardevolle spullen uit het zicht liggen. Als je weet dat je vaak vergeet om de ramen te sluiten, kan het plaatsen van barrierestangen uitkomst bieden. Ook zouden buren elkaar kunnen attenderen als iemand in de straat zijn
raam of deur open heeft laten staan. Want vooral het goed sluiten van ramen en deuren verlaagt de kans op ongewenst bezoek enorm. Het afsluiten van je deur en ramen kost slechts een handomdraai en zo ben je er zeker van dat de inbreker niet meer kan insluipen.

Meer informatie over:

* Preventie