Kies een kunstwerk voor winkelcentrum Rokkeveen


Bewoners en winkeliers van het winkelcentrum Rokkeveen kunnen meedenken over een nieuw kunstwerk dat in oktober wordt geplaatst in het winkelcentrum. Zij kunnen kiezen uit vier kunstwerken. Vervolgens kunnen bewoners en winkeliers tot uiterlijk 31 juli hun voorkeur aangeven via het mailadres:
samenspraakkunst@zoetermeer.nl.

De vier beelden zijn dieren die allemaal tot de verbeelding spreken en de fantasie van de voorbijgangers prikkelen. Het ontwerp met de meeste stemmen krijgt een plekje bij het winkelcentrum in Rokkeveen.

1. Betonnen konijn

Deze goeiige dikzak is van beton, maar vraagt toch om een knuffel. Hij is 1 meter 20 hoog bij ongeveer 70 en 90 centimeter breed. Het beeld komt niet op een sokkel.

2. Snapper

Vechten de hazen of omarmen ze elkaar? Gaat de tweekoppige schildpad voor- of achteruit? Iedereen kan daar het zijne van denken. Het beeld is van brons en 65 centimeter hoog. Het komt op een sokkel van ongeveer 1 meter 20.

3. Vogel

Deze vreemde vogel lijkt op een verklede steltloper. Of is het een verdwaald fabeldier? Met zijn opvallende huid lijkt het dier uit een andere wereld te komen. De vogel is van gietijzer en 1 meter 45 hoog. Hij kan op een sokkel komen; die is ongeveer dertig centimeter.

4. DearHunter

Het hert zit op een heuveltje en laat zich niet langer opjagen. De rollen zijn omgedraaid en de jager kan beter maken dat hij thuiskomt. Dit hert is van brons en ongeveer 75 centimeter hoog. De sokkel is ongeveer een meter hoog en heeft een diameter van ongeveer tachtig centimeter. Naar wens
kan de sokkel worden aangepast.

Meer informatie over de kunstwerken is te vinden op www.zoetermeer.nl/kunstwerkrokkeveen.