He, kijk daar eens...!!!


He, kijk daar eens...!!!

Vierdaagse neemt proef met herkenningssysteem wandelaars

In de melee van tienduizenden wandelaars die op de vrijdagmiddag van de Intocht de Via Gladiola afzakken richting de Wedren is het voor het overgrote deel van de toeschouwers bijna onbegonnen werk om de meest bijzondere deelnemers -vaak hun echte helden- op tijd te herkennen.

Door deze bijzondere deelnemers, individuelen en groepen, met een speciaal signaalvlaggetje uit te rusten, hoopt Stichting DE 4DAAGSE de herkenbaarheid van deze lopers te kunnen vergroten. Wandelaars met zo'n vlaggetje worden er in de massa wat makkelijker uitgepikt, wat dan sneller leidt tot
de kreet `He, kijk daar eens...daar heb je....!!'

De signaalvlaggetjes hebben een nummer, dat correspondeert met informatie over betreffende deelnemer in een lijst die vrijdagochtend 24 juli op website www.4daagse.nl gepubliceerd wordt. Bovendien wordt de lijst tijdens de intocht beschikbaar gesteld aan de media en de commentatoren in het
tribunegebied aan het eind van de Via Gladiola. De openbaar verstrekte informatie is tot stand gekomen met instemming van de betreffende deelnemers.

Het herkenningssysteem tijdens de intocht wordt dit jaar bij wijze van proef ingevoerd. Als de proef slaagt, wordt bekeken of het systeem volgend jaar op iedere Vierdaagsedag, dus ook in de doorkomstgemeenten, gehanteerd kan worden.