Zevenheuvelenweg blijft toch open voor supporters


Zevenheuvelenweg blijft toch open voor supporters

Afsluiting geldt voor doorgaand verkeer, campers worden gedoseerd toegelaten

Fans van de Vierdaagse en supporters van de Vierdaagselopers kunnen op 23 juli, de Dag van Groesbeek tijdens de 99^ste Vierdaagse, net als andere jaren hun plaatsje innemen op de Zevenheuvelenweg tussen Groesbeek en Berg en Dal.

De Zevenheuvelenweg is van woensdag 22 juli 20.00 uur tot donderdagochtend 05.00 uur gedoseerd bereikbaar voor vergunninghouders en campers. Vanaf 05.00 uur donderdagochtend is de weg voor doorgaand verkeer gesloten totdat de laatste wandelaar donderdag 's middags is gepasseerd.
De (veiligheids)maatregel van de Provincie Gelderland om de Zevenheuvelenweg voor het doorgaand verkeer af te sluiten geldt van zondagavond 19 juli tot donderdagochtend 23 juli 2015.

Gevaarlijk

De provincie Gelderland, gemeente Groesbeek en politie Oost Nederland hebben voor deze oplossing gekozen om belangstellenden met een camper toch de kans te geven op donderdag de lopers aan te moedigen. Op andere dagen is kamperen hier niet meer mogelijk. De combinatie van vele campers in de
berm en doorgaand verkeer dat maximaal 80 km per uur rijdt, is te gevaarlijk.

Ontheffing

Verkeersregelaars zijn in deze periode 24 uur per dag aanwezig bij de ingang van de Zevenheuvelenweg. Aanwonenden en hun bezoekers van de Zevenheuvelenweg krijgen ontheffing om hun bestemming te kunnen bereiken. Bezoekers van campings in de buurt en mensen die naar de Canadese begraafplaats
willen, worden toegelaten. Uiteraard kunnen hulpdiensten de weg ook bereiken. Wegen aansluitend aan de Zevenheuvelenweg worden van zondagavond 19 juli tot donderdagochtend 23 juli 5.00 uur afgesloten om sluipverkeer te voorkomen.

Parkeerverbod

Van dinsdag 14 juli 8.00 uur tot woensdagavond 22 juli 20.00 uur geldt op de gehele Zevenheuvelenweg aan beide kanten een parkeerverbod. De politie zal hierop streng handhaven.