Nieuwe subsidieregeling voor Wmo en jeugdhulp


Het college heeft voor het jaar 2016 een nieuwe subsidieregeling vastgesteld voor algemene/overige voorzieningen Jeugdwet en Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Instellingen kunnen op grond van deze regeling vanaf woensdag 15 juli tot 15 september online een subsidieaanvraag indienen. Met de subsidieregeling van totaal 18,6 miljoen euro zorgt Apeldoorn ervoor dat er een aanbod is van voorzieningen voor maatschappelijke ondersteuning en jeugdhulp.

Daarmee kunnen Apeldoorners, jong en oud, elkaar ontmoeten, een zinvolle dagbesteding hebben en lichte ondersteuning krijgen. Ook helpt het inwoners hun talenten in te zetten en worden mantelzorgers en vrijwilligers ondersteund. De subsidieregeling is binnenkort te vinden op
www.officielebekendmakingen.nl/gemeenteblad.

Verschillende vormen

Zeven vormen van voorzieningen voor jong en oud komen voor subsidie in aanmerking: ontmoeting, dagbesteding, clientondersteuning, maatschappelijke opvang en preventie, vrijwilligersondersteuning, mantelzorgondersteuning, en toeleidings- en talentplekken. Voor elke vorm geldt een budgetplafond.
Van het beschikbare subsidiebedrag houdt het college nog een deel achter de hand. In november wordt afgewogen of dit deel van het budget alsnog besteed wordt aan de algemene voorzieningen of ingezet wordt voor persoonsgebonden ondersteuning en hulp.

Online aanvragen

Organisaties die algemene voorzieningen aanbieden en hiervoor subsidie willen aanvragen, kunnen dit vanaf woensdag 15 juli doen via www.apeldoorn.nl/wmo-subsidie. Om subsidie aan te kunnen vragen, moeten organisaties zich eerst registreren via www.apeldoorn.nl/registreren.