In juli en augustus 5 gastbeiaardiers op carillon in Hengelo. Vanavo..


home

In de maanden juli en augustus van dit jaar is er weer een carillonfestival rond de Hengelose stadhuistoren. Stadsbeiaardier Roel Smit vond vijf Nederlandse gastbeiaardiers die volgens hem behoren tot een nieuwe generatie. Daarnaast komt er een beiaardnestor uit Belgi*: Erik Vandevoort. Hij
moest om gezondheidsredenen verleden jaar verstek laten gaan. Op donderdagavond 30 juli komt hij alsnog met zijn sappige jazzy programma.
De andere speelmannen hebben met elkaar gemeen dat ze het stadium `veelbelovend' ruimschoots gepasseerd zijn. Stuk voor stuk komen zij de Hengelose binnenstad trakteren op hun eigen muziekkeuze en op hun eigen muzikale benadering van het stadscarillon.

Donderdag 9 juli om 19.00 is de speelbeurt aan Paul Maassen, de door de wol geverfde stadsbeiaardier van Breda. Zijn vader, zijn grootvader *n zijn overgrootvader gingen hem voor als beiaardier van dezelfde stad. Geen reden voor Paul om met een erg traditioneel programma te komen: Op die
negende juli zal de stadhuistoren staan te swingen dat het een lieve lust is.

Volgende data: 16 juli, 30 juli, 6 en 13 augustus. Er is een programmafolder verkrijgbaar op het stadhuis, bij Bureau Hengelo en in de Openbare Bibliotheek.

het stadhuis met daarnaast de stadhuistoren waarin het carillon hangt.