Vanavond: informatieavond procedure uitbreiding golfbaan


De gemeente houdt morgen 9 juli tussen 19.30 en 21.30 uur een informatieavond over de plannen en de procedure van de uitbreiding van de golfbaan. Deze bijeenkomst vindt plaats in het Hof van Wageningen, Lawickse Allee 9.

Tijdens de bijeenkomst geeft de gemeente een toelichting op de plannen van de golfvereniging voor de uitbreiding van de golfbaan en de procedure. Ook is er ruimte om vragen te stellen.

Ook geeft de Grontmij een toelichting op de plannen voor de golfbaan.



Op 14 november 2012 heeft De Wageningse golfclub een omgevingsvergunning ingediend voor uitbreiding van de golfbaan met 5 holes op het perceel C1829 ten oosten van Sportpark De Zoom. De club is met de eigenaar, landgoed De Dorskamp, overeengekomen het perceel te huren voor de komende 30 jaar.



De uitbreiding van de golfbaan past niet binnen het geldende bestemmingsplan `Buitengebied'. Er kan alleen medewerking worden verleend door de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen met een zogenaamde `verklaring van geen bedenkingen' door de gemeenteraad. De gemeenteraad heeft op 1 juni
2015 een ontwerp `verklaring van geen bedenkingen' afgegeven.



Het ontwerp besluit op de omgevingsvergunning inclusief de ontwerp `verklaring van geen bedenkingen' ligt tot 24 juli ter inzage bij de gemeente (Loket Publiekszaken). Na afloop van de zienswijzeprocedure wordt door het college van B&W een definitief besluit op de omgevingsvergunning genomen,
nadat de gemeenteraad heeft aangegeven of de raad een definitieve `verklaring van geen bedenkingen' wil afgeven.





Reageer op dit artikel Laatst gewijzigd: 09 juli 2015