Selecties klaar voor start EJK


Vrijdag 10 juli barst in Bratislava de strijd op het EJK los. De teams van coaches Mirjam Hooman, Titus Damsma, Michel de Boer en Marcel Kraa starten met het toernooi. Tijdens het teamtoernooi komen alle selecties uit in de tweede categorie, doelstelling is natuurlijk om zo hoog mogelijk te
komen en promotie naar de eerste categorie af te dwingen. In het weekend van 4 en 5 juli vond de laatste gezamenlijke voorbereiding op Papendal plaats, de teams zijn er helemaal klaar voor. Donderdagochtend vertrok het gehele gezelschap vanaf Schiphol naar Slowakije.

De jongens cadetten komen als eerste Nederlanders in actie op het EJK (om 9.00 uur). Tegenstander is Bulgarije, als derde geplaatst in poule G (Nederland is als tweede geplaatst in deze poule). Coach Titus Damsma kan in het teamtoernooi kiezen uit Roel Bogie, Nolan Schultz en Collin Jager.
Andere tegenstanders in groep G zijn Slowakije (het thuisland) en Luxemburg.

De meisjes junioren startten als tweede aan het EJK (11.00 uur). Angelique Gertenbach, Vera van Boheemen, Melanie Bierdrager en Tanja Helle startten onder leiding van coach Marcel Kraa tegen Litouwen. Litouwen is als vierde geplaatst in groep G, de Nederlandse meisjes zijn in deze groep als
tweede geplaatst. Zweden (eerste geplaatst in de groep) en Noorwegen zijn de andere tegenstanders in groep G.

In de middag komen ook de meisjes cadetten van coach Mirjam Hooman in actie. Yoeke Gunsing, Rachel Gerarts en Felicia Faas startten het toernooi tegen Litouwen (de nummer vijf in de poule). De andere tegenstanders in groep E zijn Kroatie (eerste geplaatst in de groep), Zwitserland en Israel.

De jongens junioren startten gelijk met de meisjes cadetten in de middag aan hun toernooi. Michel de Boer start met Stellan Smid, Erik Agamyan en Colin Rengers tegen de nummer drie uit groep H: San Marino. Engeland is als eerste geplaatst in groep E, IJsland maakt de groep compleet.

Anja van Dijk zal net als voorgaande jaren meereizen als fysiotherapeut. De rol van Chef d'Equipe wordt tijdens het toernooi vervuld door Jan Simons (teamtoernooi) en Achim Sialino (individuele toernooi).

Het complete programma van alle teams en alle uitslagen zijn terug te vinden op de EJK-pagina. Op de website van de ETTU zijn alle uitslagen van het volledige toernooi terug te vinden. Alle uitslagen zullen ook zoveel mogelijk via social media wordt gedeeld.

NTTB/WO
Foto (c) Rob de Ruiter