09 juli 2015 Echtpaar Janssen-Cornelissen uit Ochten 50 jaar getrouwd


Op donderdag 9 juli 2015 was het vijftig jaar geleden dat de heer Bart Janssen (80) en mevrouw Gerda Cornelissen (73) uit Ochten in de gemeente Valburg in het huwelijk traden. Namens de gemeente ging burgemeester Kees Veerhoek bij het bruidspaar op bezoek om hen te feliciteren. Uiteraard liet
hij zijn felicitaties vergezeld gaan van een mooie bos bloemen.

Echtpaar Janssen-Cornelissen uit Ochten

De bruidegom (geboren in de gemeente Echteld) en de bruid (geboren in Andelst) gingen na hun huwelijk in Dodewaard wonen. Later verhuisden zij naar Ochten. Het bruidspaar kreeg vijf kinderen, drie zonen en twee dochters. Ook zijn zij inmiddels grootouders van acht kleinkinderen.

De bruidegom werkte veertig jaar bij de scheepswerf in Dodewaard. Trots toont hij het horloge dat hij bij zijn afscheid van zijn werkgever cadeau kreeg. "Na mijn werk ben ik hoofdzakelijk bezig in de tuin. Op mijn land verbouw ik aardappelen, groenten en fruit. Als het maar even kan ben ik
daarin bezig." Met zijn vrouw maakt hij tevens allerlei onderdelen voor droogbloemboeketten voor de zaak van zijn oudste zoon. De bruid vult aan: "Je bent dan nog lekker bezig. Zelf ben ik na mijn huwelijk niet meer buiten de deur werkzaam geweest. Dat kon ook niet met zo'n druk gezin."

De twee ontmoetten elkaar tijdens een dansavond in het dorpshuis in Dodewaard. Een oogopslag later was er de klik die beiden nu al twee en vijftig jaar koesteren.