Apeldoorn verkoopt grond op de Ecofactorij


De Ecofactorij krijgt een nieuw distributiecentrum. Dit is besproken in de gemeenteraad. De gemeente Apeldoorn heeft een principeovereenkomst gesloten met het bedrijf Wasco, een groothandel in de installatiebranche.

Het bedrijf uit Twello heeft interesse in een kavel van circa 4,1 hectare op de Ecofactorij. Wethouder Olaf Prinsen reageert enthousiast op het vooruitzicht: "De Ecofactorij is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke logistieke hotspot. Met de komst van het distributiecentrum van Wasco
krijgt de werkgelegenheid in de regio weer een nieuwe impuls!" Diverse logistieke bedrijven gingen Wasco voor, zoals Oosterberg, Versteijnen, VDL Weweler, Sils, Sandd en Reesink.

Wasco is een groothandel van formaat binnen de installatiebranche in Nederland. Sinds 2002 maakt Wasco, dat in 1970 in Twello is opgericht, onderdeel uit van Wolseley, een internationale distributeur. Naast het bestaande distributiecentrum van Wasco in Twello zal een tweede distributiecentrum
in Apeldoorn bijdragen aan een optimalisatie van de logistieke processen en -concepten van het bedrijf. Het distributiecentrum zal zeer duurzaam gebouwd worden conform de BREEAM excellent norm.

De gemeenteraad van Apeldoorn neemt op 9 juli een definitief besluit over verkoop van de benodigde bouwkavel aan Wasco.