Nieuwsflits VVD in Waterschap Vallei en Veluwe


op 9 jul 2015

VVD blij met lastenverlichting vanaf 2016!
Conclusie van de eerste 100 dagen: Innovatief en goed `in control'
Na een intensief, leerzaam en vooral inspirerend inwerkprogramma met als afsluiting een gesprek met Dijkgraaf Tanja Klip, ging de VVD-fractie fris van start. De jaarstukken 2014 en de Voorjaarsnota stonden als eerste grote mijlpalen op de vergaderkalender. Er blijkt een innovatieve organisatie
te staan, die qua bedrijfsvoering goed `in control' is en bovendien gezond. VVD-Heemraad Victor Doorn was ook in de vorige periode al eindverantwoordelijk bestuurder voor de financien. Met zijn huidige portefeuille Financien en Belastingen wil de VVD deze koers dan ook graag vasthouden. Met de
vaststelling van de Voorjaarsnota is ook een voornemen tot lastenverlichting voor onze ingezetenen en bedrijven gerealiseerd! Een mooie opsteker zo aan het begin van deze nieuwe periode.

Diverse projecten gerealiseerd
Dat was niet het eerste heuglijke moment in de afgelopen 100 dagen. Direct bij onze start mochten wij het laatste deel van de verbetering van de Grebbedijk bij Amersfoort officieel openen.
Een fietstocht over de dijk is een echte aanrader, net als een wandeling over een van de 50 klompenpaden.

Hoogstandje: winnen van kunstmest
Een innovatief hoogstandje is de eerste levering van de kunstmest struviet door de energie- en grondstoffenfabriek in Apeldoorn.
VVD-er Ed Nijpels haalde met Tanja Klip de hendel over.
Daarvoor had hij aangegeven dat de waterschappen voorop lopen met betrekking tot energieneutraliteit en grondstofterugwinning.
Volgens Nijpels zijn wij de blauwe ruggengraat van het Energieakkoord. Apeldoorns wethouder Olaf Prinsen kon vervolgens de eerste lading struviet uitstrooien.

Mooi Waterbeheerprogramma
De inspraak voor het Waterbeheerprogramma is afgesloten.
Onze voorgangers hebben een machtig mooi basisdocument achtergelaten waarin nu alle reacties worden verwerkt. Het huidige Algemeen Bestuur zal dit najaar de definitieve versie vast stellen. Dit programma is tevens de leidraad voor het College van Dijkgraaf en Heemraden om hun werk in deze
periode te verrichten. De VVD-fractie in Vallei en Veluwe blijft de ontwikkelingen natuurlijk nauwgezet volgen en zal vol enthousiasme haar liberale speerpunten inbrengen.

VVD in Waterschap Vallei en Veluwe komt naar u toe!
Wij komen graag bij u langs om u te informeren over de ontwikkelingen in Vallei en Veluwe. Graag horen wij wanneer wij welkom zijn om eens van gedachten te wisselen met u, uw fractie, uw leden en het liefst ook met onze kiezers.
U kunt zich per mail melden bij: ccvanderwoude@vallei-veluwe.nl.

.-.-.-.-.-.-.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de VVD in het waterschap Vallei en Veluwe:

Victor Doorn (Heemraad): vdoorn@vallei-veluwe.nl of 06 - 53 36 29 50 (rechts op bovenstaande foto)

Eric Mackay (voorzitter); ebaronmackay@vallei-veluwe.nl of 06-23 90 83 38 (links op bovenstaande foto)

Corrie-Christine van der Woude (secretaris & communicatie); ccvanderwoude@vallei-veluwe.nl of 06-22 30 14 05 (in het midden op bovenstaande foto)