Draagbare kunst Viktor&Rolf naar museum

Persbericht

Draagbare kunst Viktor&Rolf naar museum

donderdag 9 juli 2015

De draagbare kunst die Viktor&Rolf gistermiddag in Parijs de catwalk opstuurde, is direct opgenomen in de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen.Verzamelaar, mecenas en kunstactivist Han Nefkens schonk na afloop van de Haute Couture Autumn/Winter show een creatie aan het Rotterdamse museum.

Nadat de modellen de rokken en jurken gevormd uit canvas, schilderijen en lijsten van rijk bewerkt textiel toonden op de catwalk transformeerden de modeontwerpers de creaties op ingenieuze wijze tot kunstwerken die ze aan de muur hingen. Nefkens erkent de artistieke kwaliteit van de nieuwste collectie: "Ik ben heel blij dat ik er toe kan bijdragen dat deze fantastische `wearable art' ook daadwerkelijk in een museum terecht komt." Han Nefkens werkt al jarenlang intensief samen met Viktor&Rolf. De verzamelaar richt zich met Han Nefkens Fashion on the Edge -een samenwerking met mode-expert Jose Teunissen en Museum Boijmans Van Beuningen- op het stimuleren van experimentele ontwikkelingen in de modewereld.

Binnenkort zijn werken van Viktor&Rolf uit de Han Nefkens Fashion on the Edge Collection te zien in Museum Boijmans Van Beuningen.