Viaduct de Locht in Kerkrade eerder dan gepland weer open voor verkeer

Vanaf donderdag 9 juli is het aangepaste viaduct de Locht in Kerkrade, eerder dan gepland, weer open voor verkeer. De Crombacherstraat is op dat moment nog niet vanaf de Locht bereikbaar in verband met de laatste afrondende werkzaamheden. Naar verwachting worden deze werkzaamheden eind juli afgerond.

De aannemerscombinatie Buitenring Parkstad Limburg had oorspronkelijk de ingebruikname van het viaduct en de afrondende werkzaamheden medio september gepland, maar kan de weg nu al voor de zomervakantie voor het verkeer vrijgeven. Gedeputeerde Eric Geurts toont zich hierover verheugd: "Ik ben blij dat hiermee eerder dan verwacht de verbinding met Duitsland weer volledig is hersteld en bewoners, bedrijven en weggebruikers korter dan gepland overlast van de werkzaamheden ervaren".

Afrondende werkzaamheden

Vanaf donderdag 9 juli 2015 is het viaduct de Locht beschikbaar in twee richtingen. Ook voor (brom-)fietsers. De omleidingsroute via de Crombacherstraat komt dan te vervallen.

De afrondende werkzaamheden starten op donderdag 9 juli en zijn eind juli 2015 afgerond. Na deze periode is de (eind)situatie rondom het viaduct de Locht bereikt.

In de periode van donderdag 9 juli t/m woensdag 22 juli 2015 wordt er geasfalteerd op de hoek van de Locht met de Crombacherstraat. Er is dan een voorrangsregeling van kracht. De Crombacherstraat is gedurende deze periode voor bestemmingsverkeer alleen via de Hamstraat bereikbaar en niet via de Locht.

In de periode van woensdag 22 juli t/m vrijdag 31 juli 2015 wordt de tijdelijk aansluiting van de Hamstraat op de verlengde Crombacherstraat afgesloten. De Crombacherstraat is vanaf dat moment voor bestemmingsverkeer bereikbaar via de Locht. Dat is tevens de eindsituatie.

Meer informatie

Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben, dan kunt u mailen naar info@buitenringparkstadlimburg.nl of tijdens kantooruren bellen met het serviceloket van de Buitenring via (045) 800 19 40 (lokaal tarief).