Prinses Beatrixsluis is oplaadpunt elektrische fietsen rijker

09-07-2015

Op 8 juli heeft onderhoudsaannemer van Rijkswaterstaat, Van Doorn Geldermalsen, bij de Prinses Beatrixsluis in Nieuwegein een oplaadpunt voor o.a. elektrische fietsen geplaatst. Passanten kunnen hier gratis hun accu opladen en intussen aan een bijbehorende picknicktafel genieten van het uitzicht op de sluis.

Van Doorn Geldermalsen schenkt het oplaadpunt om daarmee o.a. invulling te geven aan de verduurzaming van de buitenruimte. Het oplaadpunt is woensdag in gebruik genomen door een aantal medewerkers van Rijkswaterstaat die vanaf hun Utrechtse kantoor op de fiets een bezoek aan de Prinses Beatrixsluis brachten. Frans Breij, districtshoofd bij Rijkswaterstaat: `Het is een mooi gebaar van Van Doorn Geldermalsen. De Prinses Beatrixsluis en de schepen trekken altijd veel bekijks van wandelaars en fietsers. Passanten kunnen voortaan op een prachtige plek hun accu, tablet, telefoon e.d. milieuvriendelijk opladen. Dit is een mooie stap naar steeds meer duurzaamheid!'

Volledig selfsupporting

Het oplaadpunt staat aan de zuidwestzijde van het sluiscomplex (Voorhavendijk), heeft vier contactdozen (220V) en is volledig selfsupporting. Een lichtpaneel wekt milieuvriendelijk en goedkoop de stroom op, die in de laadzuil opgeslagen wordt.

Verduurzaming buitenruimte hoog in vaandel

Van Doorn heeft verduurzaming van de buitenruimte hoog in het vaandel staan, net als zusterorganisatie Ecoleon die de paal heeft geleverd. Ecoleon richt zich op het ontwerpen, aanleggen, beheren en onderhouden van duurzame oplossingen voor infrastructuur en bedrijfsterreinen. Daarnaast adviseert zij bedrijven en overheden over de beste weg op weg naar meer duurzaamheid en rendement.