Nieuwe afspraken woningbouwplannen in omgeving haven

09.07.2015

Ondertekening afsprakenkader Geluid en ruimtelijke ontwikkelingen

Gisteren ondertekenden de provincie Zuid-Holland, de gemeenten Rotterdam, Brielle, Maassluis, Nissewaard, Schiedam, Vlaardingen, Westvoorne, de DCMR, Deltalinqs en het Havenbedrijf Rotterdam een Afsprakenkader over geluid en ruimtelijke ontwikkelingen zoals woningbouwplannen.

Afstemmen in vroeg stadium

Het doel van het nieuwe Afsprakenkader is een brede afstemming op regionaal niveau in een vroeg stadium van woningbouw- en havenontwikkeling om problemen in vergunningprocedures te voorkomen, elkaar niet te verrassen en geen onnodige kosten te maken. In het nieuwe Afsprakenkader wordt afgesproken met welke werkwijze de partners rondom haven en omgeving, binnen de geldende geluidkaders, samenwerken om zowel haven als omgeving te blijven ontwikkelen.

Kwaliteit van de leefomgeving

De aanleiding voor een nieuw afsprakenkader is het gezamenlijk belang van de betrokken gemeenten, Havenbedrijf Rotterdam, provincie Zuid-Holland, Deltalinqs en DCMR om de kwaliteit van de leefomgeving te behouden en waar mogelijk te verbeteren, een sterke toename van overlast door de haven te voorkomen en tegelijkertijd het belang van haven- en stedelijke ontwikkeling te borgen.