Eerste rijbaan nieuwe Botlekbrug bijna open

09-07-2015

Nog even en dan kunt u over de nieuwe Botlekbrug rijden. De opening van de eerste rijbaan staat gepland voor zondag 12 juli 2015. Om dat mogelijk te maken, moet Rijkswaterstaat in het weekend van 10 juli 2015 nog wel op twee plekken aan de slag: op de A15 tussen Spijkenisse en Hoogvliet en in de Botlektunnel.

Beeld van een rijbaan op de nieuwe Botlekbrug

Wat is er afgesloten?

Voordat het zover is, zijn er in verband met de openstelling nog diverse afsluitingen. Zo is van vrijdag 10 juli 23.00 uur tot zaterdag 11 juli 05.00 uur de Botlektunnel in de richting Rotterdam dicht. U wordt dan omgeleid over de oude Botlekbrug.

En van zaterdag 11 juli 21.00 uur tot zondag 12 juli 10.00 uur wordt de gevaarlijke stoffenroute op de huidige Botlekbrug ook tijdelijk afgesloten en zijn er, ter hoogte van Spijkenisse, delen van de A15 tussen Rozenburg en Ridderkerk afgesloten. Het gaat om:

* Oprit 15 (Havens 4100-5200) naar de A15 vanuit Rozenburg richting Ridderkerk. U wordt omgeleid via de A15 Ridderkerk richting Rozenburg en af- en oprit 14 (Rozenburg-Centrum). Deze omleidingsroute wordt aangegeven met de letter F.

* Oprit 16 (Spijkenisse) naar de A15 vanuit Rozenburg richting Ridderkerk en de oude Botlekbrug. Hier wordt u omgeleid via de Spijkenisserbrug en Aveling naar oprit 17 (Hoogvliet). Deze omleidingsroute wordt aangegeven met de letter R. Vervoer gevaarlijke stoffen (ADR) dat gebruik maakt van

deze oprit wordt omgeleid via de N218, N57 naar de N15 Rozenburg richting Ridderkerk. Voor vervoer gevaarlijke stoffen wordt de omleidingsroute aangegeven met de letters ADR.

* De gevaarlijke stoffenroute van de A15 Rozenburg richting Ridderkerk ter hoogte van de oude Botlekbrug. Het doorgaande verkeer richting Rotterdam kan gebruik maken van de Botlektunnel en het vervoer gevaarlijke stoffen wordt grootschalig omgeleid via de N57, N215, N59, A29, A59, A17, A16

en de N3. Deze omleiding is aangegeven met de letters ADR. Langzaam verkeer (landbouwverkeer en brommobielen) vanuit Botlek/Europoort richting Rotterdam/Hoogvliet wordt omgeleid via de N57, N218 (Spijkenisserbrug), de Groene Kruisweg en Aveling.

* De N218 Hartelbrug in de richting van de A15 richting Rotterdam. Wilt u richting Rotterdam dan volgt u de omleidingsroute via de Spijkenisserbrug en Aveling naar oprit 17 (Hoogvliet), aangegeven met de letter R.

* Afrit 17 (Hoogvliet) van de A15 vanuit Rozenburg richting Ridderkerk. Hier wordt u omgeleid via de parallelrijbaan van de A15 Rozenburg richting Ridderkerk en af- en oprit 18 (Rotterdam-Heijplaat). Deze omleidingsroute wordt aangegeven met de letter G.

Voor alle omleidingen geldt dat deze worden aangegeven op gele borden. En de hulpdiensten kunnen in een noodsituatie met aangepaste snelheid altijd het werkvak passeren.

Eerst rijbaan richting Rotterdam open

Vanaf zondagochtend 12 juli 10.00 uur is de nieuwe Botlekbrug open. Nu alleen nog voor het verkeer richting Rotterdam. Vanaf eind 2015 is ook de tweede rijbaan open en kan het verkeer volop gebruik maken van de nieuwe Botlekburg.

Meer informatie

Verkeer op de A15 moet rekening houden met omleidingen en extra reistijd. De laatste actuele informatie over de werkzaamheden is te vinden op de projectpagina A15 MaVa en vanAnaarBeter. Werkzaamheden en afsluitingen kunt u ook volgen via Twitter: @vanAnaarBeter of @rijkswaterstaat en via de vanAnaarBeter-app. En als u vragen heeft kunt u bellen met 0800-8002.