Nieuwe route voor verkeer vanaf de Maasvlakte naar Hoogvliet

09-07-2015

Vanaf de Maasvlakte naar Hoogvliet? Reken dan vanaf half juli op een nieuwe verkeerssituatie. De parallelrijbaan over de nieuwe Botlekbrug gaat komende maand open. Daardoor is de afrit Hoogvliet (17) verplaatst.

Verkeersbord boven de weg met afslag Hoogvliet aangegeven.

Verkeer vanuit de richting van de Maasvlakte met bestemming Hoogvliet kan vanaf juli niet meer via de Botlektunnel. De afrit Hoogvliet (17) is verplaatst omdat de hoofdrijbaan van de A15 bij Hoogvliet als weefvak fungeert.

Nieuwe route richting Hoogvliet

Als u vanaf de Maasvlakte naar Hoogvliet moet, neemt u op de parallelrijbaan van de A15 de gecombineerde afrit Spijkenisse (16) en Hoogvliet (17). Via de parallelrijbaan wordt u over de Botlekbrug geleid om vervolgens afrit 17 naar Hoogvliet te nemen. Borden langs de weg geven precies aan welke route u moet volgen. Als het hele trace eind 2015 klaar is voor gebruik, vervalt ook de oprit Hoogvliet naar de hoofdrijbaan van de A15. In die situatie gaat het verkeer vanuit Hoogvliet richting de Maasvlakte ook over de nieuwe Botlekbrug.

Meer informatie

De laatste actuele informatie over de werkzaamheden op de A15 Maasvlakte-Vaanplein is te vinden op de projectpagina A15: verbreden Maasvlakte - Vaanplein en op vanAnaarBeter. Werkzaamheden en afsluitingen kunt u ook volgen via Twitter: @vanAnaarBeter of @rijkswaterstaat en via de vanAnaarBeter-app. En als u vragen heeft kunt u bellen met 0800-8002.