Sloop Digna Johannaviaduct. A15 tussen Spijkenisse en Beneluxplein afgesloten van 17 t/m 20 juli

09-07-2015

In het weekend van 17-20 juli de weg op? Bereid u er dan op voor dat de A15 tussen Spijkenisse en het Beneluxplein, inclusief de Botlektunnel, helemaal is afgesloten, in beide richtingen. Om precies te zijn van vrijdag 17 juli 22.00 uur tot maandag 20 juli 05.00 uur.

Het Johannaviaduct van bovenaf gezien.

Houd rekening met extra reistijd van (minimaal) 30 minuten. Voor vervoer van gevaarlijke stoffen is ook een omleiding ingesteld.

Digna Johannaviaduct gesloopt

In dit weekend sloopt Rijkswaterstaat het Digna Johannaviaduct over de A15 bij Hoogvliet. Een klus die we meteen aangrijpen voor werk aan het asfalt in de Botlektunnel. Werkzaamheden die alleen kunnen plaatsvinden door de A15 tussen Spijkenisse en het Beneluxplein, inclusief de Botlektunnel, in beide richtingen voor al het verkeer af te sluiten.

Gevolgen voor de doorstroming

De afsluiting heeft ernstige gevolgen voor de doorstroming van het verkeer. Rijkswaterstaat verwacht dan ook grote drukte op de ingestelde omleidingsroutes en adviseert u uw reis uit te stellen of zo veel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Omleidingen

Tijdens de afsluiting gelden de volgende omleidingen:

Verkeer op de A15 vanaf de Maasvlakte richting het Beneluxplein

* Via de nieuwe Botlekbrug. * Via de `Eilandenroute'. Voor de Thomassentunnel naar de N57 richting Middelburg, bij Stellendam via de N215, N59 en A29 richting Willemstad, of richting Barendrecht.

Verkeer vanaf het Beneluxplein richting Maasvlakte

* Via de oude Botlekbrug. * Via de `Eilandenroute'. Via de A29, N59 en N215 richting Middelharnis, vervolgens bij Stellendam de N57 richting de A15.

Verkeer vanaf Goeree Overflakkee richting Rotterdam

* Via de N215 richting Willemstad, vervolgens bij knooppunt Hellegatsplein via de A29 richting Rotterdam.

Naast de grootschalige omleidingen zijn er lokaal ook omleidingen van kracht. Deze zijn met gele borden aangegeven.

Omleiding gevaarlijke stoffen

Vervoerders van gevaarlijke (ofwel `routeplichtige') stoffen op de N15 en de A15 richting Rotterdam zijn verplicht vanaf de Maasvlakte en vanuit de richting Spijkenisse de zogenaamde `Eilandenroute' te volgen. Volg voor de omleiding gevaarlijke stoffen de vaste bewegwijzering op de borden.

Meer informatie

De laatste actuele informatie over de werkzaamheden op de A15 Maasvlakte-Vaanplein is te vinden op de projectpagina A15: verbreden Maasvlakte - Vaanplein en vanAnaarBeter. Werkzaamheden en afsluitingen kunt u ook volgen via Twitter: @vanAnaarBeter of @rijkswaterstaat en via de vanAnaarbeter-app. En als u vragen heeft kunt u bellen met 0800-8002.