Centrumplan Hoogkarspel in de zomer


13-07-2015 De sloopwerkzaamheden van het oude gemeentehuis in zijn klaar zodat de ontwikkeling van het Centrumplan Hoogkarspel verder kan. Want die werkzaamheden gaan deze zomer gewoon door.

Van sloopterrein naar plein

Het voormalige sloopterrein van het oude gemeentehuis wordt de komende weken op de plaats van het plein met zand voorbelast. Het zand verzwaart de grond eronder, waardoor een stabiele ondergrond ontstaat voor de uiteindelijke inrichting van het terrein. Het zand blijft liggen tot en met het
einde van de bouwvak periode. Hierna start de inrichting van dit gedeelte van het plein.


Inrichting openbare ruimte

De zuidzijde van de Streekweg is door Schadenberg Infra heringericht. In juli en augustus begint het bedrijf met de voorbereidingen voor de uiteindelijke inrichting van het dorpsplein en de asfaltering van de Streekweg.

Bebouwing op het plein

Op het plein wordt een zogenoemd middenblok met woningen en winkels gebouwd. Hiervoor worden eerst de aanwezige waterleidingen verlegd. Vervolgens draagt de gemeente de grond over aan Deen Vastgoed BV, die het middenblok met winkels en woningen zal realiseren.

Parkeren

Op en rond het plein kunt u uw auto parkeren op verschillende parkeerplaatsen. Vergeet niet de blauwe parkeerschijf te gebruiken als dit staat aangegeven. Ook het parkeerterrein van Albert Heijn is een blauwe parkeerzone, waar u de blauwe parkeerschijf nodig heeft. U kunt uw auto ook
neerzetten in de parkeergarage onder het gemeentehuis. De parkeergarage is bereikbaar vanaf de Duijvenbrug en geopend van 7.00 tot 22.00 uur.
13-07-2015
Thema Nieuws, Drechternieuws