Extra geld beschikbaar voor duurzaamheidslening


Extra geld beschikbaar voor duurzaamheidslening

Publicatie 13 juli 2015

Begin dit jaar was 350.000 euro beschikbaar voor de duurzaamheidsleningen. In een half jaar tijd was het hele budget aangevraagd. De gemeente stelt nu 175.000 euro extra beschikbaar.

Duurzaamheidslening

Als u eigenaar-bewoner bent van een woning in Geldrop-Mierlo kunt u een lening aanvragen voor het nemen van energiebesparende maatregelen. De rente van de lening is op dit moment 1,5% (afhankelijk van de actuele rentestand). U lost de lening in 10 of 15 jaar af. De meeste aanvragen voor de
duurzaamheidslening zijn gedaan voor zonnepanelen. Maar als u een woning heeft die nog niet voorzien is van spouwmuur-, dak- of vloerisolatie of dubbelglas (HR++) is dit een investering die zich vaak sneller terug verdient dan zonnepanelen.

Meer informatie

Bij regelen en aanvragen leest u meer informatie over de duurzaamheidslening. Voor meer tips over energie besparen en het verduurzamen van uw woning, kijk op www.hoebespaarikenergie.info. Wilt u hulp bij het verduurzamen van uw woning, dan kunt u ook contact opnemen met de energiecooeperatie
Morgen Groene Energie Geldrop-Mierlo. Dit is een organisatie van vrijwilligers die inwoners van Geldrop-Mierlo helpt met energie besparen en energie duurzaam opwekken. De energiecooeperatie is bereikbaar via geldrop-mierlo@morgengroeneenergie.nl.