Glas scheiden nu nog gemakkelijker


Het scheiden van glas is voortaan nog eenvoudiger: glazen verpakkingen mogen met restjes en met dop of deksel in de glasbak. In Horst aan de Maas vragen we de komende tijd extra aandacht voor het inzamelen van glas. Doe mee aan de speciale facebookactie.

We doen het goed

Inwoners van de gemeente Horst aan de Maas brengen jaarlijks ongeveer 25 kilogram glas per persoon naar de glasbak. Het landelijke streven voor soortgelijke gemeenten ligt op 24 kilogram. We zijn dus al heel goed op weg, maar het kan nog beter!

Met restjes en met deksel

Uit recent onderzoek blijkt dat mensen glas eerder naar de glasbak brengen als ze daar weinig moeite voor hoeven te doen. Terwijl vroeger het glas eerst schoongemaakt moest worden, mag je nu de restjes aan het glas laten zitten. En ook de dop of deksel kunnen mee de glasbak in.
Recyclingbedrijven kunnen dit door nieuwe technieken goed sorteren. Dat is een stuk hygienischer in huis en gemakkelijker voor u.

Glasscheider

Facebookactie

Doe mee aan onze de facebookactie Glas in 't bakkie. Wat voor soort glasscheider ben jij? Post jouw bericht en/of selfie en maak kans op een tas vol lekkernijen! De wedstrijd duurt tot en met 7 augustus.

Glas in 't bakkie

De nieuwe campagne `Glas in 't bakkie' vertelt consumenten over deze nieuwe, makkelijker manier van glas scheiden. Het opvallende gele campagnebeeld zal de komende tijd op verschillende plaatsen in Nederland te zien zijn, op tv, abri's, in huis-aan-huis bladen en op containers. De gemeente
Horst aan de Maas vindt afvalscheiding erg belangrijk en ondersteunt de nieuwe campagne. Dus doe ook mee, gooi je glas in 't bakkie!

Glas is eindeloos

Al heel lang - sinds 1978 - scheidt Nederland haar glazen verpakkingen, maar liefst 350 miljoen kilo per jaar. Toch verdwijnt er nog steeds heel veel verpakkingsglas in het restafval. Denk aan verpakkingen als wijnflessen, jampotjes en parfumflesjes. Dat is zonde, want glas kan eindeloos
hergebruikt worden zonder dat het kwaliteit of kwantiteit verliest. Kijk voor meer informatie op http://www.glasscheiden.nl/.

wat voor Glasscheider ben jij?