'De kracht van de samenleving' bijeenkomst 22 juni


Nieuwsbericht 'De kracht van de samenleving' bijeenkomst 22 juni

Gepubliceerd op: 13 juli 2015

Meedoen, elkaar ontmoeten en oog hebben voor elkaar. Op dat gebied gebeuren al veel mooie dingen in de gemeente Tynaarlo. Hoe kunnen we dit samen versterken? Waar liggen kansen en mogelijkheden? Wat is de rol van de gemeente? Over deze onderwerpen spraken verschillende inwoners,
initiatiefnemers en organisaties op 22 juni tijdens de bijeenkomst: 'De kracht van de samenleving'.

Wethouder Henk Berends gaf tijdens zijn openingswoord aan zeer verheugd te zijn dat er zoveel mensen zijn gekomen. 'Door de wijzigingen in het zorgstelstel en de bezuinigingen kunnen inwoners minder aanspraak maken op zorg en zullen ze meer gebruik gaan maken van hun omgeving en van de
algemene voorzieningen die de samenleving rijk is. Deze ontwikkeling vergt een andere manier van denken en doen. Met minder controle en sturing en meer ruimte en vertrouwen in de kracht van de samenleving,' aldus Henk Berends.

Ongetitelde afbeelding, 13-07-2015 10:19:48

De aanwezigen spraken in groepjes over de thema's: wonen, jeugd, financiele problemen, sociaal kwetsbaren, werk en vrijwilligerswerk, zorg en preventie, en de samenhang in dorpen en wijken. Ze wisselden voorbeelden, ideeen en tips uit.
Het was een vruchtbare bijeenkomst, er blijkt behoefte te zijn om vaker met elkaar om de tafel te zitten. Want hoe meer er wordt samengewerkt hoe meer er kan worden bereikt. De rol van de gemeente is die van verbinder van personen en organisaties, zo werd geconcludeerd.

De komende jaren wordt er toegewerkt naar een intensievere samenwerking tussen o.a. organisaties, clubs, verenigingen en initiatiefnemers in de gemeente Tynaarlo. De sociale teams gaan hier een verbindende rol in spelen.

Voor meer informatie over wmo/zorg, jeugd en werk ga naar http://www.tynaarlo.nl/wmo_zorg,_jeugd_en_werk/