Nadere invulling woningbouw Bastioneiland


De gemeente Veendam heeft op 4 juni 2015 een inloopavond georganiseerd om bewoners en omwonenden van het Bastioneiland in de wijk Buitenwoel te informeren over de plannen van woningbouw op het noordelijke deel.

Op deze avond zijn naar schatting veertig tot vijftig personen komen kijken naar de ideeen voor de uitwerking. De, in voorbereiding zijnde, uitbreiding werd positief ontvangen bij de aanwezigen. Met name de structuurschets gaf aan in welke richting wordt gedacht voor de invulling van de wijk.
Omwonenden kijken uit naar het gereed maken van de wijk.

Los van de plannen van de woningbouw zijn ook over andere zaken vragen en opmerkingen gegeven. Onderstaand, ter informatie, de reactie van de gemeente Veendam per onderwerp. Bij vragen of opmerkingen daarover kunt u contact opnemen met de gemeente.

Snelheid verkeer, Golflaan

De snelheid van het verkeer op de Golflaan is, zoals terecht aangegeven wordt, een lastig punt. Om de weggebruikers zich nog meer bewust te maken van de snelheid waarmee gereden wordt is recentelijk, in overleg met het wijkteam, een zogenaamd snelheidsinformatiedisplay (smiley) geplaatst. Het
effect daarvan wordt onderzocht aan de hand van een binnenkort te houden verkeerstelling.

Parkeren

Uitgaande van de berekende parkeerbehoefte, is er voldoende parkeerruimte in de (nieuwe) wijk. Uitgangspunt daarbij is dat op piekmomenten de volledige parkeercapaciteit in de straat en in de wijk benut wordt. Dat kan onder meer inhouden dat niet altijd direct bij de eigen woning geparkeerd
kan worden, maar wel iets verderop in de straat.

Containerplekken

De parkeerstrook is aangewezen om, op de tijden dat huisvuil gehaald wordt, de containers te plaatsen. Er worden in de nieuwe wijk verzamelplekken aangewezen, waardoor niet her en der containers tussen geparkeerde auto's komen te staan. Deze worden geconcentreerd op een aantal plekken in de
wijk.

Water

Als tijdelijke oplossing voor de hoeveelheid planten in de watergangen zal er binnenkort worden gemaaid. In breder verband wordt, in het kader van de duurzaamheidsvisie, onderzoek gedaan naar een permanente oplossing voor dit probleem.

Kruisingen

De gemeente zal ter plekke (kruising Albert Cuyplaan - Golflaan en Golflaan - Marten Klompienlaan) de situatie van het wegdek opnemen en eventuele noodzakelijke herstelwerkzaamheden laten uitvoeren.

Speeltuintje

Het bestaande speeltuintje is in overleg met het wijkteam ontworpen. Dit speeltuintje is bedoeld voor de leeftijdscategorie 0 tot 6 jaar. Vandaar dat hier geen speeltoestel voor grotere kinderen wordt bijgeplaatst. In het noordelijke deel is ruimte voorzien om ook hier een speelplek in te
richten. Dat zal wederom in overleg met het wijkteam gebeuren. Dit wordt echter niet eerder gedaan dan dat een aanzienlijk deel van de nieuwe wijk is gerealiseerd.

Producten en diensten

* Pers
* Elektronisch Gemeenteblad
* Maandelijkse nieuwspagina
* Bekendmakingen
* Nieuwsbrief
* Gemeentegids