Drie automobilisten bekeurd bij alcoholcontrole


Drie automobilisten bekeurd bij alcoholcontrole

Laatste update:
13-07-2015 | 12:41

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk West

Breskens, Retranchement - De politie hield alcoholcontroles op twee locaties binnen de gemeente Sluis. De actie werd gehouden tussen zondagavond 12 juli 2015 19.30 en maandag 13 juli 2015 0 4.00 uur. In totaal moesten 73 automobilisten meewerken aan een blaastest. Drie van hen hadden te diep
in het glaasje gekeken.

Op de locatie Langeweg te Breskens, werden een 53 jarige inwoner van Elsloo en een 45 jarige inwoner van Breskens betrapt op het rijden onder invloed. Ze bliezen respectievelijk 390 ug/l en 500 ug/l. Tegen beide automobilisten werd proces-verbaal en een tijdelijk rijverbod opgemaakt.

Een 31-jarige Belg (Roeselare) werd bij het controlepunt aan de Knokkeweg in Retranchement aangehouden. Hij had een ademalcoholgehalte van 365 ug/l. Ook hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod.

Misdrijf!

Het rijden onder invloed is een misdrijf! Om redenen van verkeersveiligheid houdt de politie alcoholcontroles. Jaarlijks komen ongeveer 200 verkeersdeelnemers om door alcoholgebruik en ongeveer 80 door drugsgebruik. Iemand die aan het verkeer deelneemt is strafbaar bij een alcoholgehalte vanaf
220 ug/l. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd. Een `beginnend bestuurder' is iemand die korter dan vijf jaar het rijbewijs heeft. Voor zo iemand gelden strengere regels.