Zomerstop herinrichting Groenmarkt/Marspoortstraat - Gemeente Zutphen


Andringa, Astrid

Vanaf zaterdag 18 juli tot na de Bokbierdag op zondag 11 oktober ligt het werk aan de Groenmarkt en Marspoortstraat tijdelijk stil.

Zo is er meer ruimte voor terrassen op de Groenmarkt en kan er gewerkt worden aan de andere kant van de binnenstad (de Stadsdiagonaal). Tijdens deze `zomerstop' zijn de Groenmarkt en de Marspoortstraat gewoon bereikbaar en begaanbaar.

Werkzaamheden

De herinrichting van de Groenmarkt en de Marspoortstraat verloopt volgens planning. De nieuwe inrichting van de Marspoortstraat is bijna klaar. Ook de nieuwe straatlantaarns staan er al. Op dit moment wordt de bestrating gelegd op een deel van de Groenmarkt. De eerste privestoepen zijn al
gelegd; met afwijkende bestrating ontstaat zo een afwisselend straatbeeld dat past bij een historische markt.

Eenrichtingsverkeer

Het verkeer kan vanaf 18 juli gebruik maken van de Groenmarkt en Marspoortstraat. En het tijdelijke tweerichtingsverkeer in de Lange Hofstraat is vanaf die datum opgeheven.

Markt

Tijdens de zomerstop verhuist de markt terug naar zijn oude plek. Vanaf donderdag 23 juli tot en met donderdag 8 oktober zijn de marktkramen weer op de Groenmarkt, Houtmarkt en Zaadmarkt.