Gewassaldo's en bouwplansaldo vergelijken met nieuwe KWIN Saldo app


Gepubliceerd op
13 juli 2015

Vorige maand is de 29e editie van de Kwantitatieve Informatie voor de Akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt (KWIN-AGV) verschenen met voor een groot aantal akkerbouw- en vollegrondsgroentegewassen actuele saldoberekeningen voor de gangbare en de biologische praktijk. Nu is ook de KWIN Saldo app
gelanceerd. Met een KWIN Saldo app heeft u online inzicht in actuele saldoberekeningen voor akkerbouw- en vollegrondsgroentegewassen. U kunt uw eigen gewassaldo's en bouwplansaldo berekenen en vergelijken met KWIN.

Controleer uw cookie-instellingen

KWIN Saldo apps

Er is zowel een app voor de gangbare als voor biologische praktijk. In de KWIN Saldo apps zijn de KWIN saldo's van akkerbouw- en vollegrondsgroentengewassen opgenomen. Dit zijn representatieve saldo's voor de meest verbouwde gewassen uit KWIN-AGV 2015.

Wat kunt u met de KWIN Saldo app?

De KWIN Saldo app geeft het volgende per gewas weer:

* Bruto geldopbrengst (opbrengst maal opbrengstprijs)
* Kostenposten (uitgangsmateriaal, bemesting, gewasbescherming, energie, afzetkosten, overige productgebonden kosten en loonwerk)
* Saldo (bruto geldopbrengst minus kosten)
* Aantal arbeidsuren per ha.

Met de app kunt u het saldo van uw gewas vergelijken met het KWIN saldo door de opbrengst, de opbrengstprijs, de kostenposten of het aantal arbeidsuren aan te passen. Ook kunt u uw bouwplansaldo vergelijken met het bouwplansaldo op basis van KWIN.

Downloaden

U kunt de KWIN Saldo apps downloaden door het aanmaken van een account op Akkerweb via www.akkerweb.nl. Vervolgens kunt u een of beide apps toevoegen.

Kosten

De kosten bedragen:

* KWIN Saldo Gangbaar EUR 70
* KWIN Saldo Biologisch EUR 40

* ing. J (Joanneke) Spruijt
Contactpersoon ing. J (Joanneke) Spruijt
Contactformulier