Bevolkingsonderzoek borstkanker in gemeente Loppersum(13-07-2015)


Lees deze pagina voor

Medio augustus start het bevolkingsonderzoek borstkanker in gemeente Loppersum.

De onderzoekswagen wordt geplaatst in Loppersum, op het parkeerterrein nabij verzorgingshuis Wiemersheerd aan de Molenweg. Begin september zullen naar verwachting alle clienten in de gemeente gescreend zijn.
De opkomst in gemeente Loppersum is hoog. In de vorige ronde gaf ruim 85% van de uitgenodigde vrouwen gehoor aan de oproep.

Alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar ontvangen een schriftelijke uitnodiging voor het gratis roentgenonderzoek. Als de in de uitnodigingsbrief genoemde afspraak niet schikt, kan uiteraard een andere afspraak gemaakt worden. Dit kan telefonisch (0900 - 20 30 100) , via e-mail
(info@bevolkingsonderzoeknoord.nl) of via www.bevolkingsonderzoeknoord.nl.

Meest voorkomende vorm van kanker

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Een op de acht vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Door middel van het bevolkingsonderzoek is het mogelijk borstkanker in een vroeg stadium op te sporen, waardoor de kans op genezing sterk toeneemt. Het bevolkingsonderzoek
kan echter geen garantie geven, helaas is borstkanker niet altijd te zien op een roentgenfoto. Bij klachten wordt dan ook geadviseerd direct contact op te nemen met de huisarts.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Bevolkingsonderzoek Noord: www.bevolkingsonderzoeknoord.nl .
U kunt ook bellen of mailen met de screeningsorganisatie: Bevolkingsonderzoek Noord 0900 - 20 30 100 (u betaalt hiervoor uw gebruikelijke kosten) of info@bevolkingsonderzoeknoord.nl.