Kent u iemand die een lintje verdient?


nheij

Kent u iemand in uw omgeving die een Koninklijke onderscheiding verdient? Zo ja, laat ons dat weten. Wie weet, krijgt deze persoon dan in april 2016 een lintje.

In Uithoorn en De Kwakel zetten veel inwoners zich belangeloos en vaak in alle bescheidenheid in voor het maatschappelijk welzijn. Deze mensen kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding, net als ieder ander met bijzondere verdiensten voor de samenleving. Ze moeten dan wel
worden voorgedragen.

Hoe kunt u iemand voordragen?

Iedereen kan voor een ander een Koninklijke onderscheiding aanvragen. Daarbij moet sprake zijn van een of meer bijzondere verdiensten van de voor te dragen persoon.

Criteria en aanvraagformulier

Op http://lintjes.nl/voordragen staan de criteria om in aanmerking te komen voor een Koninklijke onderscheiding. Op diezelfde site staat ook een aanvraagformulier. U kunt ook het aanvraagformulier downloaden van onze website. Het aanvraagformulier kunt u eventueel ook opvragen bij het
bestuurssecretariaat, tel. 0297 513 111.

Doe het voor 1 september!

Vanwege een uitgebreide procedure moeten aanvragen voor de lintjesregen in april 2016 al vo'o'r 1 september 2015 bij de burgemeester binnen zijn. Inwoners van Uithoorn en De Kwakel kunnen de door hen volledig ingevulde en goed onderbouwde aanvraag sturen naar burgemeester mevr. drs. D.H.
Oudshoorn-Tinga, Postbus 8, 1420 AA Uithoorn.

Aanvraag voor andere gelegenheid dan lintjesregen

Een onderscheiding kan ook bij een bijzondere gelegenheid worden uitgereikt, zoals een jubileum van een organisatie. De behandeling van zo'n aanvraag duurt zes maanden. Houd u daar dus rekening mee bij het indienen van een voordracht.