Oude Rijn: werkzaamheden oevers in november afgerond


De werkzaamheden aan de oeverconstructies langs de Oude Rijn ter hoogte van de Buitenkerk in Zwammerdam worden naar verwachting begin september 2015 hervat. Uiterlijk half november 2015 moeten deze afgerond zijn.

Sinds het faillissement van de aannemer liggen de werkzaamheden stil. De provincie is momenteel bezig met een aanbestedingsprocedure om een nieuwe aannemer te selecteren. De nieuwe oeverconstructie zorgt de komende 100 jaar voor een sterke en veilige oever.

Beperkt verkeer mogelijk op Buitenkerk

Sinds de werkzaamheden stilliggen heeft de provincie diverse maatregelen getroffen om schade aan woningen en de weg te voorkomen. Om het verkeer te beperken gold in eerste instantie eenrichtingverkeer op de Buitenkerk. Toen dat niet afdoende hielp, is een barriere geplaatst tussen Buitenkerk
70 en 71. Gemotoriseerd verkeer kan het gedeelte oostelijk daarvan alleen bereiken vanuit de richting Bodegraven en alles westelijk ervan alleen vanuit de richting Zwammerdam. Fietsers en voetgangers hebben vrije doorgang. Deze situatie blijft voorlopig gehandhaafd. In overleg met de nieuwe
aannemer en de gemeenten Alphen aan den Rijn en Bodegraven-Reeuwijk wordt bekeken of, wanneer en hoe de verkeerssituatie moet worden aangepast.