Werkzaamheden voor aanleg glasvezel in Oosterbeek-Zuidoost


Sandra Steeghs

Reggefiber is gestart met de aanleg van glasvezel. Dit gebeurt wijk voor wijk. Momenteel, juli 2015, worden er werkzaamheden in het zuidoosten van Oosterbeek uitgevoerd. Zodra de andere wijken aan de beurt zijn, krijgen bewoners vanzelf bericht.

Glasvezelvoorbereiders langs de deuren

De komende weken komen glasvezelvoorbereiders van Reggefiber langs bij woningen in Oosterbeek-Zuidoost om voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk te treffen. Tijdens dit bezoek bekijken zij wat de meest geschikte plek is voor het glasvezelaansluitpunt in de woning.
De glasvezelvoorbereiders beschikken over een pas waaruit blijkt dat zij namens Reggefiber aan de deur komen.

Metaaldetectie-onderzoek

Voor de aanleg van het glasvezelnetwerk worden er graafwerkzaamheden uitgevoerd. Hierover zijn goede afspraken met gemeente Renkum gemaakt. In Oosterbeek worden nog steeds van tijd tot tijd niet tot ontploffing gekomen explosieven gevonden. Reggefiber heeft hiervoor specialist Armaex
ingehuurd. Dit bedrijf onderzoekt momenteel met metaaldetectoren de grond, zodat Reggefiber de graafwerkzaamheden veilig kan uitvoeren. De graafwerkzaamheden in Oosterbeek-Zuidoost starten medio augustus 2015.

Contact

Heeft u vragen over de metaaldetectie? Bel dan met de heer J. (John) van Aalst van gemeente Renkum op (026) 33 48 111. Voor vragen over glasvezel kunt u terecht bij het glasvezelinformatiepunt van Reggefiber op het Raadhuisplein. Kijk voor meer informatie op
www.eindelijkglasvezel.nl/oosterbeek.