Vrachtwagen gekanteld bij aanrijding A2


13 juli 2015, 15:54

Een vrachtwagen is maandagmiddag op de A2 van Eindhoven naar Maastricht gekanteld nadat deze tussen Nederweert en Kelpen-Oler in botsing kwam met een busje met daarachter een caravan.

Vermoedelijk heeft de vrachtwagen het busje met caravan geraakt. Vervolgens is de vrachtwagen in de berm geraakt en gekanteld. Er werden korte tijd twee rijstroken afgesloten, maar al snel kon er een rijstrook aan het verkeer worden terug gegeven. Alleen de rechterrijstrook is nog dicht.

Omrijden via Venlo

Omdat de vertraging in 5 kilometer file zeker een half uur bedraagt, kunnen weggebruikers met bestemming Maastricht vanaf het knooppunt Leenderheide beter omrijden richting Venlo over de A67 en de A73. Ook verkeer met bestemming Keulen kan richting Venlo omrijden. Na de A73 kies je dan voor de
A74 en de Duitse A61.

Ook is er door de aanrijding een kijkersfile ontstaan. Vanuit Maastricht staat er nu vanaf Kelpen-Oler 4 kilometer file. Of er bij de aanrijding ook gewonden zijn gevallen is niet duidelijk. De vakantie voor de inzittenden van de bus met caravan is wel in het water gevallen. Wanneer het
ongeval afgehandeld is en de rijstrook vrijgegeven kan worden is nog onduidelijk. Mogelijk voert de politie naar aanleiding van het ongeval nog een onderzoek uit.

Foto's: Linda Hofland

Foto: (c) Linda Hofland
Foto: (c) Linda Hofland