Gratis groen afval wegbrengen


13 juli 2015
undefinedVanaf vandaag kunnen inwoners van Enschede het hele jaar door, grof tuinafval gratis weg brengen naar de gemeentelijke afvalbrengpunten. Naar aanleiding van het gewijzigde maaibeleid heeft de gemeenteraad, het College van B&W per motie gevraagd deze maatregel in te voeren.

Drempel weggenomen

Sinds begin dit jaar heeft de gemeente het maaibeleid gewijzigd. Er wordt op bepaalde plekken minder gemaaid als een van de onderdelen van de bezuinigingen op de openbare ruimte. Op meerdere plekken in de stad hebben bewoners aangegeven een helpende hand te willen bieden door zelf extra te
maaien. De gemeente juicht dit toe! Met het extra maaien brengen de bewoners zelf ook het maaisel en ander groen afval weg. Dat kan tot extra kosten leiden, aangezien tot op heden het wegbrengen van groen alleen in bepaalde periodes van het jaar gratis is.

Groen afval

Groen afval is meer dan het maaisel van gras. Het gaat hierbij ook om takken, snoeiafval, blad, struiken en wortels/stobben. Als gevolg van deze motie kunnen deze afvalstromen ook het hele jaar gratis worden gebracht. Bielzen, graspollen en zoden, grond en zand behoren niet tot het grof
tuinafval en kunnen dan ook niet gratis worden gebracht. Het volledige overzicht wat wel en niet tot het grof tuinafval behoort, is terug te vinden op de website van Twente Milieu.