Brenninkmeijerlaan Amersfoort van 13 - 24 juli 2015 afgesloten voor verkeer

07-07-2015

Rijkswaterstaat gaat het oude spoorviaduct Zielhorst in Amersfoort slopen. Het nieuwe spoorviaduct met drie versmalde rijstroken is 1 juni opengesteld voor het verkeer. Tijdens de werkzaamheden is de onderdoorgang Brenninkmeijerlaan op verschillende momenten gesloten voor verkeer.

Voorafgaand aan de sloopwerkzaamheden wordt op 9 en 10 juli een leiding van asbestcement verwijderd. Deze leiding wordt zorgvuldig door specialisten verwijderd en brengt geen gevaar met zich mee voor de omgeving. Tijdens deze werkzaamheden is de onderdoorgang Brenninkmeijerlaan gewoon open voor voetgangers, fiets-, auto en treinverkeer.

Autoverkeer

Omdat er de komende tijd verschillende werkzaamheden plaatsvinden aan en rondom het spoorviaduct, is de onderdoorgang Brenninkmeijerlaan van maandag 13 juli tot zondag 23 augustus afgesloten voor autoverkeer. De afsluiting start op maandagochtend 13 juli om 07.00 uur en is uiterlijk zondag 23 augustus om 17.00 uur afgelopen. Autoverkeer van en naar bedrijventerrein De Hoef en de wijk Vathorst maakt gebruik van de reguliere op- en afritten op de A1 en de A28 en de verbindingen Heideweg en Hanzetunnel.

(Brom)fietsverkeer en voetgangers

Van maandag 13 juli tot vrijdag 17 juli is de onderdoorgang Brenninkmeijerlaan afgesloten voor (brom)fietsers en voetgangers. De afsluiting start op maandagochtend 13 juli om 07.00 uur en is op vrijdagmiddag 17 juli om 17.00 uur afgelopen. (Brom)fietsverkeer en voetgangers vanuit Vathorst richting Amersfoort centrum en vice versa worden omgeleid via rotonde 14, Heideweg, Apollovlinder, Atlasvlinder, Kameelvlinder, Posteleinvlinder, Zijderups, Rondweg Oost en Hoefseweg.

Tijdens het slopen

Sloopwerkzaamheden brengen geluids- en stofhinder met zich mee. Stofhinder wordt voorkomen door de slooplocatie nat te houden. De leiding waarin asbest verwerkt zit, wordt uiteraard verwijderd zonder dat er asbestvezels vrijkomen. Geluidshinder beperken we door 90% van de sloopactiviteiten overdag uit te voeren. Op een aantal momenten wordt er 's nachts gewerkt. Hierover worden aanwonenden door middel van een brief geinformeerd.

Meer informatie

Deze werkzaamheden maken onderdeel uit van het project A1 Bunschoten - Hoevelaken. Rijkswaterstaat gaat de A1 tussen aansluiting Bunschoten en knooppunt Hoevelaken verbreden van 2 naar 3 rijstroken in de richting van Amsterdam naar Apeldoorn. Hiermee worden de files op dit traject aangepakt en wordt de doorstroming verbeterd. Heeft u vragen over de werkzaamheden, bel dan met de gratis informatielijn 0800-8002.