Feestelijke jubileumeditie Ronde van de Westfriese Omringdijk

Persbericht

Alkmaar, 13 juli 2015

Feestelijke jubileumeditie Ronde van de Westfriese Omringdijk

- 5e editie op zondag 12 juli -

Voor de 5e editie van de Ronde van de Westfriese Omringdijk stapten gisterenochtend ruim 2.100 deelnemers op de fiets. Vanaf de vier startlocaties Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen en Kolhorn kozen de sportievelingen voor een route over 50, 80 of 135 km. De parcoursen volgden een eigen route over de hele dijk (135 km) of over nieuwe deeltrajecten van 50 of 80 km. Na het bereiken van de finish, werd in een ontspannen sfeer nagenoten van deze feestelijke jubileumeditie. Organisator Le Champion en de vele vrijwilligers kijken terug op een zeer geslaagd evenement.

Om 8.00 uur gaf Elly Konijn, wethouder Gemeente Alkmaar, het eerste startschot op de startlocatie in Alkmaar. Ondanks de minder goede weersvoorspelling, stonden grote groepen racefietsers klaar aan de start voor een toertocht over 50, 80 of 135 km. Deze langste en populairste afstand, bijgenaamd De Grôte Daikboekel, voerde de deelnemers over de Omringdijk, langs de karakteristieke strijkmolens van Rustenburg, vuurtoren ‘de Ven’ bij Andijk en het prachtig oude Kasteel Radboud in Medemblik. Dreigende grijze wolkenpartijen zorgden voor een spannend effect boven de Omringdijk, maar lieten geen regen vallen gedurende het grootste deel van de dag.

Onderweg bij de diverse verzorgingsposten werden de deelnemers in de watten gelegd met een optreden van een Dixie Band, warme koffie en Westfriese krentenmik. In Schoorldam, halverwege de Omringdijk, kwamen deelnemers redelijk vermoeid aan nadat zij op het hoogste punt van de dijk veel wind hadden gevangen. Na deze post hadden zij een goed vooruitzicht naar de finish of naar de volgende verzorgingspost met een windje in de rug. Bij de finish namen alle deelnemers de welverdiende medaille in ontvangst. Een groepje van 31 deelnemers kregen een speciale attentie na het verrijden van alle vijf edities.

De 6e editie van de Ronde van de Westfriese Omringdijk wordt gereden op zondag 17 juli 2016. Voor meer informatie zie www.rondevandewestfrieseomringdijk.nl.

Noot aan de redactie (