Ruim 4000 euro voor neushoornactie

Geplaatst op 13 juli 2015 om 10:19

Vandaag overhandigde Marjo Hoedemaker namens de bezoekers van DierenPark Amersfoort 4122,00 euro aan het Nino The Mad Mad Rhino-project. Drie maanden lang stond het rode neushoornbeeld Nino in het DierenPark. Met het ingezamelde geld ondersteunt de stichting verschillende neushoornbeschermingsprojecten.

Het rode neushoornbeeld reist over de wereld om aandacht te vragen voor de neushoorns in het wild. ``Nog iedere dag worden deze dieren gestroopt voor hun hoorn en daardoor ziet de toekomst van deze zwaargewichten er niet goed uit'', vertelt Marjo Hoedemaker. ``Er wordt verwacht dat als het zo doorgaat er over vijftien jaar geen neushoorns meer leven in het wild.'' Na Thailand, Singapore en Amsterdam was Amersfoort de vierde bestemming. Het beeld is nu onderweg naar Denemarken.

Herman Poort, Creative Director van Nino The Mad Mad Rhino, nam vanmorgen het mooie bedrag in ontvangst. De afgelopen maanden organiseerde DierenPark Amersfoort verschillende acties om geld in te zamelen voor het goede doel. Zo konden bezoekers mee met een speciale rondleiding door het park, werden er speciale neushoornitems verkocht in de winkel en was er een geld inzamelpunt bij Nino te vinden.