PostNL doet alle zelfstandige pakketbezorgers een aanbod

13 juli 2015 - Vandaag heeft ACM zijn besluit bekend gemaakt dat van PostNL onder meer een nadere detaillering wordt vereist van de kosten die PostNL toerekent aan de universele postdienst (UPD).

Op basis van constructief overleg en uitvoerige toelichting van ACM op zijn besluit, gaat PostNL deze toerekening aanpassen en verduidelijken. Daarmee verwacht ACM dat de aangepaste methode van kostentoerekening zal voldoen aan de in 2014 aangescherpte wettelijke eisen. Op basis daarvan kan ACM de definitieve tariefruimte 2016 voor de UPD vaststellen.

Extra informatie

Over PostNL

Wij zijn PostNL. We zijn een onmisbare schakel tussen de fysieke en online wereld. We hebben het grootste netwerk voor brieven, pakketten en e-commerce in de Benelux. Door combinaties van slimme netwerken en digitale toepassingen bieden we waardevolle oplossingen aan onze klanten. We leven in een wereld waar digitale toepassingen een steeds grotere rol in ons dagelijkse leven spelen. Deze diensten ontwikkelen zich snel. We benutten onze vindingrijkheid om steeds nieuwe manieren te bedenken om afzender en ontvanger te verbinden. Als het eerste beursgenoteerde postbedrijf zijn wij een voorbeeld voor de rest van de wereld in het automatisch sorteren van brieven. Daarnaast speelt ons innovatieve pakkettennetwerk optimaal in op de wensen van de webwinkeliers. Buiten Nederland zijn we actief in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italie, Belgie en Luxemburg. Bij PostNL werken in totaal meer dan 56.000 mensen. In 2014 bedroeg onze omzet bijna EUR 4,3 miljard.