Modeltuinen Dwingeloo heropenen


De Modeltuinen in Dwingeloo heropenen en zijn gratis toegankelijk vanaf dinsdag 14 juli 2015

Dwingeloo, 20150714 -- De modeltuinen in Dwingeloo, met tuinvoorbeelden in allerlei stijlen, werden begin dit jaar gesloten. Het tonen van de laatste trends bleek niet rendabel. Na het sluiten van de modeltuinen kwamen van diverse kanten teleurgestelde reacties en is een nieuw plan opgesteld. Vanaf dinsdag 14 juli worden ze opnieuw geopend, gratis toegankelijk. Nu om tuinliefhebbers een leuk uitstapje te bieden, niet om mogelijkheden van hoveniersbedrijf Harrie Boerhof weer te geven.

Middenin een mooi deel van het Drentse landschap bij Dwingeloo liggen de modeltuinen. De meer dan 30 verschillende tuinvoorbeelden zijn bekend en geliefd bij tuinliefhebbers uit binnen- en buitenland. Begin dit jaar viel het besluit om de modeltuinen te sluiten. Het was niet langer rendabel om de tuinen up-to-date te houden. Om de trends en laatste inzichten in tuinarchitectuur zichtbaar te maken moesten teveel investeringen gemaakt worden.

Daarna kwam er veel vraag om de modeltuinen toch te mogen blijven bezoeken. Dit kwam vooral van toeristen, tuinliefhebbers en ondernemers vanuit de toeristenbranche in de buurt. Om tegemoet te komen aan deze vraag worden de tuinen in een andere vorm opnieuw geopend: ze zullen er nu puur op gericht zijn om een leuk uitje te zijn voor tuinliefhebbers. Daarbij worden de modeltuinen op een vooruitstrevende manier gebruikt voor de teelt van vaste planten en de experimentele kweek van vaste plantenborders.

Als de tuinen in de vernieuwde vorm worden geopend, geven ze dus uitdrukkelijk niet langer het vakmanschap van het hoveniersbedrijf weer. De mogelijkheden in tuinarchitectuur en tuinaanleg worden voortaan getoond via fotoboeken, diapresentaties en video's van bij klanten aangelegde tuinen. Deze worden getoond in de koffie- en theehoek in het groencentrum, waar men vrijblijvend met een vakman/hovenier om tafel kan gaan zitten.

In ieder geval dit jaar blijft de toegang en zelfs een kopje koffie of thee gratis. Dit is natuurlijk door Harrie Boerhof gedaan in de hoop dat u ook even een kijkje neemt in het tuincentrum. En, zoals Harrie Boerhof zelf zegt: "Dan worden de mensen zeker verleid wordt om niet met lege handen te vertrekken!". Het groencentrum staat er namelijk om bekend dat het de grootste keuze in planten en bomen van heel noord Nederland heeft.

Met de heropening van de modeltuinen is voor iedere tuinliefhebber het bezoek aan Dwingeloo weer leuker geworden. In combinatie met de overige bezienswaardigheden van Drenthe en het mooie landschap rondom zorgen de tuinen voor een leuk 'groen' dagje uit.

Openingstijden:

Dinsdag t/m Vrijdag van 9.30 uur tot 17.30 uur.

Zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Meer informatie over de heropening vindt u op www.harrieboerhof.nl/heropening-modeltuinen/

Foto's van de modeltuinen vindt u op www.harrieboerhof.nl/fotos-modeltuinen/

Harrie Boerhof Hoveniersbedrijf | Groencentrum | Modeltuinen

Honingvlaken 10, Dwingeloo

www.harrieboerhof.nl

info@harrieboerhof.nl

Tel: 0521-598381





Harrie Boerhof Tuincentrum