Donderdag 3 september beeldvormende vergadering over afval


Gepubliceerd op: 14 juli 2015

Op donderdag 3 september organiseert de gemeenteraad van Steenbergen een beeldvormende vergadering over het thema Afval. Met beeldvormende vergaderingen wil de raad de inwoners van de gemeente Steenbergen in het voortraject van besluitvorming betrekken bij het formuleren van beleid en bij
besluitvorming.

De gemeente Steenbergen gaat voor de periode 2016-2020 een nieuw afvalstoffenbeleidsplan opstellen. Aanleiding is dat onze inwoners nog te veel restafval produceren. Deze hoeveelheid ligt nog ver boven de landelijke en regionale doelstellingen. Dit vraagt dus om verbetering.

In een beeldvormende vergadering is het de bedoeling dat de gemeenteraad vooral luistert naar ervaringen en meningen van betrokkenen. Die informatie wordt vervolgens gebruikt bij het opstellen van het nieuwe afvalstoffenbeleidsplan.

Afval inzamelen kan op diverse manieren. Het is van belang om te weten waar we nu staan, waar we met z'n allen naar toe willen, wat we hier voor nodig hebben, en op welke manier we de doelstellingen kunnen/willen behalen. Genoeg stof om een avond met elkaar over van gedachten te wisselen.

De beeldvormende vergadering voor het afvalstoffenbeleidsplan vindt plaats op donderdag 3 september 2015 in het gemeentehuis, Buiten de Veste 1 in Steenbergen. De inloop is vanaf 19:00 uur, de start is om 19:30 uur. Vanwege de organisatie en de informatie die u vooraf ontvangt, vragen wij u
vriendelijk om u vooraf aan te melden via het e-mailadres: c.vandipte@gemeente-steenbergen.nl. Dit kan tot 1 september 2015.