14 juli 2015 Subsidieregeling voor een levensloopbestendig huis: op=..


Hoe lang wilt u blijven wonen in het huis waar u nu woont? Grote kans dat het antwoord is: mijn leven lang.

Wist u dat u door kleine aanpassingen aan uw woning langer veilig en comfortabel in uw huis kunt blijven wonen? In onze gemeente is er het project `Een levensloopbestendig huis'. In dit project informeren wij u over de mogelijkheden van kleine aanpassingen in uw woning. Op die manier kunt u zo
lang mogelijk in uw eigen huis te blijven wonen. U kunt voor sommige woningaanpassingen subsidie krijgen. Maak er gebruik van zolang het nog kan! Aanvragen zijn mogelijk tot 10 september 2015. En er geldt: op=op.

Gelderse Huistest en subsidieregeling

Er is een speciale woningtest (www.geldersehuistest.nl) die u zelf kunt doen. Na het invullen is er direct een advies op maat over eventuele knelpunten. U ziet dan ook meteen voor welke aanpassingen er subsidie mogelijk is. Een paar voorbeelden:

* Buitenlamp met bewegingssensor of lichtsensor aanbrengen voor/achter het huis;
* Tweede trapleuning aanbrengen;
* Een rookmelder in de keuken plaatsen;
* In de badkamer anti-slip tegels of anti-slip coating op bestaande tegels aanbrengen;

Woonadviseurs

Vindt u het lastig om de huistest zelf te doen? Vrijwillige woonadviseurs kunnen u helpen. Zij komen bij u langs om samen met u de vrijblijvende woningtest te doen. Samen met u lopen ze door het huis en kunnen afhankelijk van de situatie een advies geven. Voor het maken van een afspraak met
een woonadviseur kunt u contact met ons opnemen via het algemene telefoonnummer 14 0488 of de mail: info@nederbetuwe.nl.

Voorwaarden van de subsidie

Er zijn enkele voorwaarden waar u aan moet voldoen om subsidie te krijgen. De belangrijkste is dat de regeling geldt voor inwoners van 50 jaar en ouder met een bestaande woning (huur of koop) in de gemeente Neder-Betuwe. Per woning is een aanvraag mogelijk.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie elders op onze website.