Extra veiligheidsmaatregelen kruising Beneluxbaan-Oranjebaan


Gepubliceerd op: 14 juli 2015
De gemeente Amstelveen laat donderdag 16 juli een drempel plaatsen in de oprit van Oranjebaan naar Beneluxbaan. De drempel komt enkele meters voor de fietskruising en moet automobilisten attenderen op fietsers en brommers die langs de Beneluxbaan rijden.
De gemeente Amstelveen nam eerder al maatregelen onderaan de afrit van de Beneluxbaan bij de Oranjebaan. Het kruispunt is kleiner gemaakt waardoor verkeer komend van de Beneluxbaan beter zicht heeft gekregen op verkeer dat op de Oranjebaan rijdt.

Wethouder verkeer Jeroen Brandes (PvdA):'We doen er alles aan om de kruisingen veiliger te maken. We hebben nu een aantal maatregelen voor de korte termijn getroffen. In het najaar staat nog een grote aanpassing op de agenda. De oprit wordt dan verlegd waardoor het fietspad langs de
Beneluxbaan haakser wordt gekruist. Automobilisten kunnen fietsers en brommers hierdoor beter zien aankomen. Ik hoop dat hiermee het aantal ongelukken op deze plek zal afnemen'.

Verkeersongelukken
Afgelopen jaar vonden bij de op- en afritten van Beneluxbaan-Oranjebaan meerdere ongelukken plaats. In veel gevallen verleende een automobilist geen voorrang aan kruisende fietsers of brommers.

Delen op:

* facebook
* linkedin
* nujij

Wilt u meer weten?

* Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen
* Bel ons op: (020) 540 49 11
* Contactformulier
* gemeente@amstelveen.nl
* Openingstijden per balie
* Routebeschrijving
* Volg Gemeente Amstelveen op Twitter
* Volg Gemeente Amstelveen op Facebook
* Inschrijven voor de nieuwsbrief: nieuwsbrief@amstelveen.nl