Evenementen in Amstelveen


Gepubliceerd op: 10 juli 2015
De komende twee zaterdagen vinden er twee grote evenementen plaats op het Land van Bosse in het Amsterdamse Bos. Op 11 juli A Day at the Park en op 18 juli Electronic Family. A Day at the Park wordt voor de achtste keer georganiseerd.
Voor meer informatie over A Day at the Park ga naar www.adayatthepark.nl. Het festival begint om 12:00 en de muziek zal om 23:00 eindigen. Het kan zo zijn dat u voor aanvang enkele soundchecks zult horen.

Op 18 juli vindt de vijfde editie plaats van Electronic Family. Bekijk het volledige programma op www.electronicfamily.nl.

Warmte

Volgens de weersvoorspelling kan het zaterdag 11 juli warm weer worden. Zorg ervoor dat u goed bent ingesmeerd, houdt uw hoofd koel door een petje of ander middel en drink genoeg water. Tijdens het evenement zorgt de organisatie ervoor dat er ruim voldoende (gratis) drinkwatervoorzieningen
zijn.

Bereikbaarheid

Op beide festivaldagen is de Nieuwe Meerlaan alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer naar exploitanten van het Amsterdamse Bos, met uitzondering van het uitstroommoment tussen 21:00 uur en 02:00 uur. Gedurende deze uitstroom worden de Nieuwe Meerlaan en Burgemeester A. Colijnweg in beide
richtingen afgesloten voor autoverkeer. De Bosrandweg is gewoon de gehele dag geopend, maar kan tijdens de in- en uitstroom voor enige verkeersstremming zorgen.

Geluids- en andere vormen van hinder

Door de organisatie is aan de bewoners van Aalsmeer en Amstelveen, binnen een straal van ruim 1 kilometer rondom het evenement, een informatiebrief gestuurd waarin uitleg wordt gegeven over het evenement, begin- en eindtijden en geluidsoverlast.
Geluid is een onderdeel van de vergunning. Er is voor deze dagen een ontheffing verleend van 12:00 uur tot 23:00 uur tot een waarde van 75 dB(A)(eq) en 85 dB(C)(eq). De dB(A) norm is een afgeleide van hoe het menselijk oor het geluid ervaart. De dB(C) is een weergave waarbij de bas-geluiden
meer meewegen in de bepaling. Om 23.00 uur worden de evenementen afgesloten met een siervuurwerk. Gedurende deze dag ziet de gemeente actief toe op de vergunningsvoorschriften.

Meldingen

U kunt voor meldingen de toezichthouder bereiken via het e-mailadres: evenemententoezicht@amstelveen.nl, speciaal voor de evenementen op 11 en 18 juli.
Op meldingen binnen een straal van ongeveer 1,8 km (delen Oude Dorp, Patrimonium, Bovenkerk, Westwijk en Oosteinde Aalsmeer) zullen door de gemeente geluidsmetingen worden gedaan gedurende het evenement. Bij ernstige geluidshinder kunt u ook contact opnemen met het landelijke servicenummer van
de politie: 0900 8844.

Delen op:

* facebook
* linkedin
* nujij

Wilt u meer weten?

* Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen
* Bel ons op: (020) 540 49 11
* Contactformulier
* gemeente@amstelveen.nl
* Openingstijden per balie
* Routebeschrijving
* Volg Gemeente Amstelveen op Twitter
* Volg Gemeente Amstelveen op Facebook
* Inschrijven voor de nieuwsbrief: nieuwsbrief@amstelveen.nl