Gemeente Vlissingen: Column burgemeester Demmers 14-7-2015


Gepubliceerd op 14 juli 2015
Burgemeester Letty Demmers

Burgemeester Letty Demmers

Zomer in ZEELAND, VAKANTIE in VLISSINGEN

Bijna is het zover dat ook in Vlissingen de deuren sluiten. Eindelijk begint 'de grote vakantie'. Ruim 6 weken vrij zijn als je nog de leeftijd hebt om nog naar school te mogen gaan.
Ook in het stadhuis is het dan rustiger. De gemeenteraad is met reces. Geen avondvergaderingen meer. Veel collega's die 3 tot 4 weken hun werkplek verruilen voor een campingstoel of gewoon relaxed thuis in de tuin of op het balkon genieten van het vrij zijn.

Vakantiegevoel

Echter, op de parkeerplaats voor het stadhuis wordt het elke dag drukker. Veel auto's met Belgische en Duitse kentekenplaten. Vakantie in Vlissingen is voor de een flaneren over de boulevard, genieten van de mooie kust, een bezoek aan het muZEEum, het Arsenaal, het Gemeentearchief om de
expositie over de Fles te bezoeken, de zomermarkten, de speeltuin, het zwembad en zwemmen in de zee. Voor de ander is het hard werken, omdat veel mensen als gast naar Vlissingen komen en er juist in de zomerperiode omzet moet worden gemaakt.
En voor mij? Ik heb een paar weken vakantie van Vlissingen. Met de caravan op stap, gaan daar waar de auto ons brengt. Niets plannen, geen agenda, minder telefoon, rondkijken, lezen, wandelen met de hond, maar vooral genieten van de omgeving. Vrij zijn. Maar nooit helemaal, want als er echt
iets aan de hand is, wil ik het wel weten!

Ik wens u waarheen u ook gaat of als u thuis blijft, een mooie en zonnige zomerperiode toe.

Letty Demmers,
burgemeester van Vlissingen

Leestip: lees alle columns op de pagina van het college.