Bekendmaking beleidsregels regionale urgentie


De Regionale Huisvestingsverordening Stadsregio Amsterdam 2013 is met ingang van 1 juli 2015 gewijzigd. Deze wijzigingen betreffen alleen onderdelen van de regels over woonruimteverdeling. De regels over woonruimtevoorraadbeheer zijn ongewijzigd gelaten. De Regioraad van de Stadsregio heeft
daartoe een besluit genomen. U kunt de Regionale Huisvestingsverordening Stadsregio Amsterdam 2013 bekijken en downloaden via de site van de Stadsregio, www.stadsregioamsterdam.nl.

De gewijzigde Huisvestingverordening bevat een regeling om woningzoekenden in bepaalde gevallen door het verlenen van een urgentieverklaring met voorrang aan een sociale huurwoning te kunnen helpen.

Met het oog op de uitvoering van die regeling heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zeevang regionale beleidsregels vastgesteld die bij de afgifte van urgentieverklaringen worden gehanteerd. In deze beleidsregels wordt beschreven hoe het college van burgemeester en
wethouders de in paragraaf 2.6 de regionale huisvestingsverordening opgenomen regels over het verlenen en intrekken van urgentieverklaringen uitvoert. De wettelijke grondslag voor het vaststellen van beleidsregels is neergelegd in artikel 4:81 lid 1 van de Algemene wet bestuursrecht.

Deze beleidsregels treden in werking op de dag na bekendmaking tegelijk en werken terug tot 1 juli 2015.

De feitelijke uitvoering van de urgentieregeling heeft de gemeente Zeevang overigens in mandaat overgedragen aan de gemeente Zaanstad, www.zaanstad.nl.

De beleidsregels zijn in te zien in het gemeentehuis, afdeling Bouwen, Wonen, Zorg (op afspraak tel. 0299-409446) Raadhuisstraat 24 te Oosthuizen. Zij zijn ook via de website van de gemeente te raadplegen (zie hieronder).

Oosthuizen , 14 juli 2015

* Regionale beleidsregels urgentie 2015.pdfpdf(749,36 KB)

Document download informatie:

* Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader