Zes verdachten woensdag voor snelrechter na rellen in Haagse Schilde..


14 juli 2015 - Arrondissementsparket Den Haag

Woensdag 15 juli moeten zes verdachten voor de snelrechter in Den Haag verschijnen op verdenking van betrokkenheid bij de rellen in de Haagse Schilderswijk na het overlijden van de heer Henriquez.

Overzicht van de zaken:

Een 18-jarige Hagenaar moet voor de rechter verschijnen op verdenking van het gooien van een steen naar de politie op het Vaillantplein op 1 juli. Ook wordt hij verdacht van belediging van politieagenten.

Vanwege het gooien van meerdere stenen naar de politie op het Hobbemaplein op 29 juni, moet een 29-jarige Rotterdammer voor de snelrechter verschijnen.

Een 47-jarige Hagenaar moet voor de rechter komen op verdenking van het gooien van een steen naar een politievoertuig op de Kempstraat op 29 juni.

Een 18-jarige Hagenaar wordt er van verdacht dat hij op 1 juli een steen heeft gegooid naar een politievoertuig. Dit gebeurde op het Hobbemaplein.

Vanwege het gooien van een steen naar een ME-busje op 2 juli in de Heemstraat, staat een 23-jarige Hagenaar voor de rechter.

En de laatste verdachte is 18 jaar en woont ook in Den Haag. Hij wordt er van verdacht dat hij op 2 juli in de Hobbemastraat een steen naar een politievoertuig heeft gegooid.

De eerste zitting begint om 13.30 uur.

Eerste relschoppers veroordeeld
Maandag 13 juli moesten zeven relschoppers voor de snelrechter komen. Zes van hen werden veroordeeld tot gevangenisstraffen en werkstraffen. De strafzaak tegen een zevende verdachte werd

Deel dit op

*