Goede cijfers voor Recreatieschap Westfriesland


14-07-2015 Voor de tweede keer in zeven jaar heeft het Recreatieschap Westfriesland onderzoek laten doen naar bezoek en waardering van de recreatiegebieden. Ook nu kreeg het Recreatieschap goede cijfers.

Vergelijk met 2008

In de door onderzoeksbureau I&O uit Hoorn uitgevoerde enquete werden voor een goede vergelijking dezelfde vragen gesteld als in 2008. Hieruit bleek dat de algemene waardering voor de recreatiemogelijkheden in Westfriesland was gestegen tot een 7,3; in 2008 was dit een 7,1.
De bezoekers zijn over het algemeen positief over de recreatiegebieden waarbij het Streekbos met een 7,8 het hoogste scoort. Ook het fiets- en vaarroutenetwerk kregen een ruime voldoende. Daarnaast waren er extra vragen over het onlangs aangelegde wandelnetwerk. Hoewel dit nog niet bij
iedereen bekend is, zijn de kenners er goed over te spreken en waarderen zij het met een 7,3.

Natuur- en Recreatieplan Westfriesland

De resultaten uit het onderzoek worden onderzocht en waar mogelijk meegenomen bij de ontwikkeling van het Natuur- en Recreatieplan. Dit plan is de opvolger van het Landschapsplan West-Friesland dat de basis is voor de beleidsontwikkeling door het Recreatieschap. Het Natuur- en Recreatieplan is
begin 2016 klaar.

Verbetersuggesties

In de vragenlijst van I&O was ook ruimte voor tips. Vooral overlast door honden(poep) werd genoemd, maar ook overlast door jongeren en boten. Opvallend was dat veel Westfriezen bosgebieden missen en ook een strand aan het IJsselmeer kwam vaak voor.

Het Recreatieschap bedankt de panelleden voor de tijd en moeite die zij aan het invullen hebben besteed. Het rapport is te downloaden op de website van het Recreatieschap.