Help ook mee tijdens Kids on Tour


De zomer is ondertussen echt begonnen en dat betekent dat de voorbereidingen zijn begonnen voor het organiseren van Kids on Tour! Dit zal zoals elk jaar plaatsvinden in de laatste week van de zomervakantie, dit jaar van 17 tot en met 21 augustus. Verschillende organisaties zijn druk in de weer
om er voor de kinderen een onvergetelijke week van te maken. Dat gaat dit jaar ook weer niet lukken zonder de onmisbare hulp van voldoende vrijwilligers. Help dus mee om deze geweldige week voor de kinderen mogelijk te maken!

Wat voor een hulp hebben wij nodig:

Op maandag start Sportivun de Kids on Tour om 9.00 uur met een Sportdag. Hiervoor zoeken we groepsbegeleiders die de kinderen in groepjes kunnen begeleiden en sportbegeleiders die hen enthousiast kunnen maken tijdens deze sportieve uitdaging!

Op dinsdag organiseert Bureau Prikbord een heus Kinder Zomer Festival op het plein van de Aloysiusschool. Hiervoor zijn we opzoek naar festivaltijgers die weten hoe je er een feestje van maakt! Ook hebben we mensen nodig die het leuk vinden de kinderen te begeleiden tijdens diverse (creatieve)
workshops en zoeken we mensen die ons kunnen helpen met het reilen en zijlen van de dag.

Woensdag is het traditioneel weer tijd om hutten te bouwen. Dit doen wij vanaf 10 uur op het parkeerterrein van Woonwarenhuis Nijhof. Hiervoor hebben wij sterke vaders (en moeders) nodig die een beetje technisch inzicht hebben en samen met de kinderen een hut willen bouwen. En voor het beetje
extra motivatie: de mooiste hut wint een prijsje! Ook is de gelijktijdig een team in het bos aan het werk om de survivalrun uit te zetten. Ook hier kunnen we extra handen bij gebruiken.

Donderdag zijn wij vanaf 12 uur te vinden in het bos bij Scouting Merhula om met de kinderen te survivalen. Hiervoor zoeken wij spel- en groepsbegeleiders. De spelbegeleiders zorgen dat de kinderen de hindernissen op een veilige manier kunnen nemen en de groepsbegeleiders lopen met de kinderen
van onderdeel naar onderdeel. Ook zijn er extra handen nodig die met ons om 17.30 uur het bos in willen om de survivalonderdelen weer af te breken. Wanneer je deze dag komt helpen en helpt afbreken, zorgen wij voor het avondeten.

Op vrijdag vanaf 10 uur sluiten we deze superweek af bij Sportcentrum De Trits. In de sporthal staan 's ochtends allerlei leuke spelactiviteiten klaar voor de kinderen. 's Middags kunnen we wat extra ogen gebruiken in het zwembad. Je mag mee zwemmen, maar dat hoeft niet.

Alle hulp is welkom!

Voor veel kinderen is de Kids on Tour een jaarlijks terugkerend feest. Maar nogmaals: zonder voldoende hulp van ouders, broers, zussen, buren, stagiaires, opa's en oma's kunnen we deze week niet (op een goede manier) realiseren. Alle hulp is van harte welkom deze week, al is het maar voor een
dag of zelf wat uurtjes!

Alle informatie over alle dagen is terug te vinden op www.activity4kids.nl. Hier zijn ook de kaarten (voor losse dagen of voor een hele week) te koop. Wil je meer informatie of je opgeven als vrijwilliger? Stuur dan een e-mail naar Pascal van Doorm: pascal@welzijnbaarn.nl of bel tel.nr.
06-10770294.

De Kids on Tour-week is een samenwerking tussen Gemeente Baarn, Welzijn Baarn, Bureau Prikbord, De Trits, Sportivun en B-Slim.

Bron: Stichting Welzijn Baarn